Futbol sala

FERNANDÃO

PIVOT DEL FC BARCELONA ALUSPORT

“Teníem més pressió en l'última copa”

Cal afrontar amb força el que queda de temporada, perquè gairebé ja no hi ha descans. Com diem, ara comença el millor

Després de cinc temporades defensant la samarreta del futbol sala blaugrana, Fernandão (São Paulo, 16 d'agost de 1980) és un dels referents de la secció. Potència, gol i un joc d'esquena privilegiat fan del brasiler una arma bàsica per a les ambicions de l'equip a Logronyo.

Encara recorda amb especial afecte la copa de l'any passat?

Sí. Va ser la primera gran conquesta de la secció i me'n recordaré durant molt temps. Molta gent esperàvem que arribés aquell dia.

Aquesta vegada toca defensar el títol. Suposa una pressió afegida?

Crec que fins i tot teníem més pressió la temporada passada. El club havia fet reforços importants per formar una plantilla molt competitiva, amb jugadors de renom, i això implicava una gran responsabilitat. Ara ja hem guanyat coses grans i tots tenim més experiència a l'hora de jugar competicions importants.

No van tenir partit de lliga el cap de setmana passat. Això ha permès preparar millor el debut contra el Caja Segovia.

Sí. La fortuna que vam tenir el cap de setmana passat de no jugar contra el Benicarló [aquest equip s'ha retirat de la competició per motius econòmics] ens ha anat a meravella. Aquesta temporada hem acumulat molts partits de seleccions i ens ha estat difícil fer entrenaments conjunts amb regularitat. Ara hem tingut prou dies per carregar piles i preparar la copa.

I en l'aspecte personal, com arriba a la primera gran cita del curs?

Molt bé, amb ganes que comenci la copa. Ara cal afrontar amb força el que queda de temporada, perquè gairebé ja no hi ha descans amb la lliga i la final a quatre de la UEFA Futsal Cup. Com diem al vestidor, ara comença el millor.

Quina anàlisi fa del rival de quarts?

És un equip molt organitzat i sòlid. Té un entrenador [Jesús Velasco] que treballa molt bé amb els joves i treu molt rendiment de les peces de què disposa. Segur que ens ha estudiat bé per mirar d'aturar-nos.

Però respecte al curs passat, en el qual va ser subcampió de lliga, l'equip castellà ha perdut jugadors importants.

Sí, però no podem baixar la guàrdia. Ben a l'inrevés. Amb les baixes que ha tingut aquest curs ha estat capaç de mantenir-se a dalt.

Quin estil de joc destaca del Caja Segovia?

Pressiona molt durant tots els minuts amb independència del resultat. Per aquesta raó ens obligarà a mantenir la tensió a pista i la concentració. Però amb independència de què facin ells. Crec que nosaltres hem de fer el nostre joc.

En les semifinals podrien trobar-se l'Inter o El Pozo. Qui veu com a màxim rival?

Primer de tot, el Caja Segovia, i després ja veurem què passa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)