Irrellevant fins a un punt

Waterpolo. La selecció espanyola assumeix amb flegma una derrota que l'aparella amb Montenegro

Deu ser veritat que entre Hongria i Montenegro –les dues alternatives com a rivals en els quarts– la diferència no és determinant. Qui sap si el joc del conjunt que dirigeix Rafa Aguilar pot trobar més oportunitats amb Montenegro. Això explicaria la irrellevància del matx d'ahir contra Itàlia, la campiona del món, però no que la selecció espanyola oferís una sensació que ratllava la indolència quan els italians guanyaven 4-9 en l'inici de l'últim quart. Només l'aturada tècnica dels transalpins fins al final va servir per maquillar un resultat que, si no està ben entès, podria deixar algun dubte.

Rafa Aguilar va canviar de porter i va jugar Dani López. Alessandro Campagna no, i Tempesti va ser una muralla per als xuts llunyans del combinat espanyol, l'únic recurs en atac durant moltíssims minuts. Perrone, Mallarach, Molina... van tastar l'excel·lent porter italià. I quan no era ell, eren els pals, com en una doble rematada en superioritat en l'últim atac del primer quart, ja amb 0-2.

Tretze minuts

Aquest va ser el temps que va trigar Espanya a inaugurar el seu marcador. Abans Figlioli ja havia aprofitat un penal (0-3) i Premus donava sentit a l'atac italià des de la boia (0-4). En canvi, Espanya ja havia desaprofitat la tercera superioritat i el seu atac no tenia equilibri.

Va ser Minguell, assistit per Molina, que va trencar la sequera, tot i que Premus va replicar de seguida amb facilitat des de la boia (1-5). El croat nacionalitzat va ser un malson i seu també va ser el 3-6, quan Molina i Minguell havien donat un motiu per a l'optimisme (3-5).

La diferència de dos gols no va tornar fins a l'últim quart. Molt abans, en l'inici del tercer, Rafa Aguilar ja s'havia quedat sense temps morts (4-7) en ple recital de Tempesti i en els millors minuts d'Aicardi. Dos gols seus van situar el 4-9 a 7:38 del final. Un guarisme ratllant la zona de risc, més encara quan la selecció espanyola no treia profit de les exclusions rivals. Va arribar a estar amb dues de vuit, fins que els últims minuts van aportar-li una saludable però enganyosa regeneració.

Mallarach, dubte seriós per als quarts

El partit d'ahir podria haver costat un preu molt alt al conjunt de Rafa Aguilar. Blai Mallarach no va poder acabar el partit perquè una puntada de peu d'un jugador italià –que els àrbitres van passar per alt– li podria haver causat una perforació en el timpà dret. L'atacant olotí serà sotmès a un diagnòstic més acurat en les pròximes hores per saber si estarà disponible per al partit de quarts de final de demà. El tècnic es va mostrar molt prudent al final del partit però, segons la gravetat de la lesió, podria haver acabat la seva participació en els Jocs.