Hoquei sobre herba

La federació catalana dóna suport explícit a Fàbregas

Hoquei sobre herba. El president, Narcís Carrió, recorda que Catalunya només ha estat reconeguda a Londres per les paraules del jugador del Polo i per l'estelada de Sofia Maccari

El president de la Federació Catalana d'Hoquei Sobre Herba, Narcís Carrió, va voler donar suport ahir explícitament al jugador internacional del RC Polo Àlex Fàbregas, que es va veure obligat a tancar el seu compte de Twitter en ser repetidament insultat per haver manifestat la seva preferència per la selecció catalana abans dels Jocs Olímpics. Tot i que aquest és un tema tabú, l'hoquei català sembla que fa costat definitivament al jugador del Polo. Així, els jugadors internacionals de l'Egara Eduard Arbós i Inyaki Freixa van demanar, a través del web naciodigital.cat, respecte a la llibertat d'expressió del jugador.

“Vaig parlar amb ell a Londres, li vaig dir que tenia tot el nostre suport i m'ho va agrair perquè no entenia gaire tot l'enrenou”, va explicar ahir Carrió, que considera sagrat que tothom pugui “expressar lliurement els seus sentiments, siguin quins siguin”. “Jo mateix –hi va afegir– considero la meva selecció la catalana però per aconseguir que el meu i els altres esports siguin reconeguts són els polítics qui s'han de posar al davant, no els esportistes. No poden anar els carros davant dels bous”, va comentar Carrió, que considera que l'hoquei i l'esport en general és una metàfora de la relació general entre Catalunya i Espanya. “El pes de l'hoquei català a Espanya no es correspon amb el pes de la federació, fa temps que ho diem; només s'ha de mirar els jugadors que van anar als Jocs”, hi va afegir. El president de l'espanyola és el català Santiago Deó, que es presentarà a la reelecció sense oposició.

Carrió també va recordar que a Londres només es va parlar de Catalunya gràcies a les paraules de Fàbregas i al gest de la jugadora argentina Sofia Maccari, que va celebrar el subcampionat del seu equip amb una estelada. “Què han fet altres esports, com ara el bàsquet, el futbol i el waterpolo per Catalunya? Res”, va insistir el president

Eduard Arbós, company de Fàbregas en el combinat estatal i subcampió olímpic a Pequín, s'ha mostrat molt crític amb tota la situació: “Hi ha organismes que han de garantir la llibertat d'expressió i calen accions que no s'han pres. Si hi ha constància d'una falta de respecte, certs organismes haurien de donar la cara.” “Fàbregas –hi va afegir– és una persona educada i gens extremista que només ha dit el que pensa.” El jugador de l'Egara creu que la independència de Catalunya s'ha de decidir en un “referèndum”. “S'ha de fer el que decideixi la majoria”, assenyala l'internacional.

Inyaki Freixa, internacional absolut amb la selecció d'hoquei sala, admet que pensa exactament com Fàbregas: “També he jugat amb la selecció espanyola i si vols estar entre els millors i competir contra els millors no tens cap més opció. Ara per ara no tenim més remei; espero que arribi el moment de competir amb Catalunya. Respecte dels insults que jugadors del Club de Campo van proferir contra el català, Freixa no ho troba sorprenent. “A tots els camps d'Espanya ens trobem amb aquest tipus de comentaris desagradables.”

“Barcelona no és a Espanya”

El director editorial de la Federació Internacional de Tennis de Taula, Ian Marshall, es mostra refractari a dir que “Barcelona és Espanya” en un article al web oficial en què parla del CAR de Sant Cugat com una instal·lació clau per a la preparació dels futurs aspirants als títols olímpics. “Tant si Catalunya ha declarat la independència com si no, és al CAR on haurem de trobar els medallistes del 2020 i del 2024, perquè és on s'hi entrenen els millors especialistes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)