Rugbi

Els precedents avalen l'èxit de la USAP-Tolosa

Rugbi. El club de la Catalunya del Nord vol repetir l'experiència del 2010 i demà s'enfronta al Lluís Companys contra el campió de la lliga francesa

La segona visita de la USAP de Perpinyà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys té l'èxit assegurat. L'experiència viscuda amb la primera, que va tenir lloc el 2010, amb un partit dels quarts de final de la copa d'Europa contra el Toló, va posar de manifest l'interès que desperta el segon club esportiu més important del país al sud de la frontera francoespanyola. El Lluís Companys es va omplir, com no s'havia vist des dels Jocs Olímpics, amb 54.000 persones que van exhaurir totes les entrades. Motiu de sobres per repetir l'experiència.

El club de Perpinyà, la Federació Catalana de Rugbi (FCR) i el Barça s'han posat d'acord perquè el segon partit de la USAP a la capital catalana es jugui demà al mateix escenari. Aquest cop l'enfrontament correspon a la lliga francesa de rugbi i el rival no serà pas un de qualsevol. L'altre equip que també viatjarà a Barcelona és el Tolosa, vencedor de les dues últimes lligues franceses i campió d'Europa el 2010.

El partit, integrat en la II Festa del Rugbi Català, s'ha fet coincidir amb la celebració del norantè aniversari de la FCR i anirà precedit d'un triangular entre els equips de menors de catorze anys d'Andorra, la USAP i el Barcelona (13 h). A les tres de la tarda tindrà lloc el partit USAP-Tolosa (entrades de 9 a 69 euros) i, un cop s'hagi acabat, hi haurà l'enfrontament amistós entre les seleccions de Catalunya i Andorra (entrada gratuïta). Fora de l'estadi, també hi haurà un seguit d'activitats paral·leles. Una part dels diners recollits es destinaran als damnificats pels incendis d'aquest estiu a l'Alt Empordà.

Norantè aniversari de la FCR

La Federació Catalana de Rugbi (FCR) té una llarga tradició. Es va fundar el 1922, aquest any en fa 90, i va ser membre fundadora de la Federació Internacional de Rugbi Amateur el 1934. El franquisme va convertir la federació catalana en una federació territorial que depenia de l'espanyola. Des de l'arribada de la democràcia s'ha exigit el dret legítim de recuperar el lloc que la federació catalana va ocupar en la internacional, sense èxit encara. Catalunya té actualment 5.000 jugadors de rugbi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)