Rugbi

Rugbi

Vents de canvi al nord

Daniel Besson relleva Paul Goze, que és el nou màxim responsable de la lliga francesa de rugbi

Prioritza la renovació del capità, Nicolas Mas, i la classificació de l'equip per a la copa d'Europa, però descarta jugar a Barcelona un altre cop aquesta temporada

La USAP ha confirmat aquesta setmana el relleu a la presidència del club amb l'entrada de Daniel Besson, que substitueix Paul Goze, nomenat president de la lliga francesa de rugbi. Besson, 45è president de l'entitat, és un dirigent, a diferència del seu predecessor, poc conegut en l'entorn del rugbi de la Catalunya del Nord i que arriba al càrrec com a home de consens entre les dues faccions que hi ha al consell d'administració. De fet, no fa ni un any que és accionista de la USAP. Fins ara formava part de la comissió de finances del club i la seva qualitat com a gestor –“un cèntim és un cèntim”, sol recordar– ha estat determinant per poder arribar al càrrec. Viu a la Catalunya del Nord des de l'any 1985.

La missió de Besson no serà senzilla. Després de l'històric títol obtingut al Top 14 el 2009, l'equip ha perdut pistonada respecte als seus rivals tradicionals a Occitània i no ha pogut lluitar econòmicament tampoc contra el potencial econòmic de l'Stade Français de París. Besson, escollit la setmana passada, té 63 anys i és propietari d'un hotel d'Argelers, a les Alberes, a banda de tenir altres negocis. Els nous vicepresidents del club són Jean-Charles Nieto (àrea esportiva), Laurent Sobraqués (patrocinadors), Jacques Vial (comunicació) i Sébastien Sicard (finances).

Besson, que ja ha comparegut davant la premsa, ha d'afrontar un afer que està posant nerviosa una part de l'afició: la renovació del capità i vertader símbol de l'equip, Nicolas Mas. El pilar internacional (32 anys) aspira a signar una renovació de tres anys i des del club s'afirma que l'acord és a prop.

Els objectius esportius de l'equip són, segons Besson, claríssims: classificar-se per a la copa d'Europa de la temporada 2013/2014 i jugar els quarts de final de la Challenge Cup d'aquest any. Aquest partit no es jugaria aquesta vegada a Barcelona, sinó a l'Aimé Giral de Perpinyà. A banda d'això, no s'ha pronunciat sobre les relacions amb les institucions del Principat.

Els canvis a la USAP no arribaran només a la cúpula directiva. També es preparen canvis al primer equip, segons ha avançat aquests últims dies el director general, Sylvian Dereux, que manté el càrrec. Un cop s'enllesteixi la renovació de Mas, s'intentarà fitxar jugadors de creació a la zona de tres quarts. “Hume està arribant al final de la seva carrera, Cazenave encara està en progressió i James Hook necessita ajuda al camp”, justifica Deroeux. L'equip, molt irregular aquest any, és novè en la lliga.

En transició
El club confia que el treball al planter i la consolidació econòmica del projecte permetin que torni a lluitar pels grans títols les pròximes temporades.
45
presidents.
Són els que ha tingut el club des de la seva fundació, el 1902.
63
anys.
És l'edat del nou president del club, l'empresari Daniel Besson.
2016
temporada.
El club aspira a renovar el seu capità, Nicolas Mas, per tres temporades més.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)