Hoquei sobre herba

La indiscutible hegemonia catalana, amenaçada

Hoquei sobre herba. El Club de Campo lidera la lliga a les acaballes de la primera volta, seguit del Polo, l'Atlètic i l'Egara. Fa 32 anys que els equips del país dominen el campionat

El Club de Campo de Madrid acabarà diumenge encapçalant la divisió d'honor després de la primera volta si es compleixen els pronòstics i s'imposa al Caldaria Barrocas. Fins al títol final encara li falta recórrer un camí llarg i tortuós, i més tenint en compte que el campió es decidirà en un play-off entre els quatre primers, però fins ara ja ha presentat una candidatura força sòlida. Els tres catalans cridats a lluitar pel títol –Atlètic, Polo i Egara– van a la caça dels madrilenys i haurien de completar la nòmina de semifinalistes al final de lliga.

En aquests moments l'equip més ben situat és el Polo, que la jornada passada va derrotar el Club Egara a domicili (2-3) i acumula divuit punts, un menys que els madrilenys. “Havíem fet dos partits bons contra l'Atlètic i el Club de Campo, però no havíem passat de l'empat, la victòria contra l'Egara va suposar un cop d'efecte a la lliga i va palesar el bon moment que passem”, comentava el tècnic Carlos García Cuenca al final del partit.

El responsable tècnic de l'Egara, Ramon Rius, va acabar descontent amb alguns detalls de l'equip, sobretot en la primera meitat, però en va fer una lectura positiva: “No pot ser que els tres equips del davant ens marquin tres gols. Els jugadors han de ser conscients de les errades que cometem i corregir-les de cara al final de temporada.” L'Egara és quart i avui acabarà la primera volta en el partit avançat contra el CD Terrassa, cuer de la lliga.

Finalment, l'Atlètic Terrassa, campió en les últimes quatre edicions, no ha guanyat contra cap dels grans i és tercer amb un bloc renovat i que ha perdut peces importants. “Hem tingut una bona evolució. Estem treballant fort per corregir errors i conjuntar l'equip, segur que al final arribarem forts. A més, els rivals, coneixedors de la nostra situació, ens esperen molt motivats, com és normal”, explica el tècnic groc, Roger Pallarols.

Fa 32 anys que els equips d'hoquei sobre herba catalans dominen la lliga sense interrupcions. Durant aquest temps quatre clubs s'han repartit els triomfs de manera absolutament desproporcionada: Atlètic Terrassa (20), Club Egara (13), Real Club de Polo (10) i CD Terrassa (1). Només el Gaviria de Sant Sebastià i el Club de Campo, en una ocasió cadascun i fa 40 anys, es van aixecar amb el títol de lliga.

L'Atlètic busca ajuda per guanyar la copa d'Europa

Als jugadors de l'Atlètic Terrassa se'ls ha girat feina si es volen proclamar campions d'Europa d'hoquei sala. La primera victòria l'hauran de guanyar fora del terreny de joc. La situació econòmica ha provocat que el club no tingui recursos per fer front a la despesa que genera el desplaçament i l'estada a Lille. Els jugadors, en comptes de renunciar a la plaça i seguir la competició des de la distància, han programat diferents activitats per recollir diners.

Per al dissabte 15 de desembre han organitzat per als jugadors de les categories benjamí, aleví i infantil un dinar, partits, jocs i competicions amb els jugadors del primer equip per 10 euros. I per a l'endemà una sessió de quinto. L'equip està convençut que podrà aconseguir la primera fita que s'han proposat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)