Rugbi

El nord també existeix

Internacional. La històrica humiliació d'Anglaterra contra els All Blacks i el triomf de França contra Austràlia de les gires de tardor animen el panorama amb la copa del món a l'horitzó

El mes de desembre ha començat amb el rugbi internacional en estat de xoc per la humiliant derrota de dissabte dels All Blacks, actuals campions del món, a Twickenham contra Anglaterra (38-21). El partit es va jugar just dos dies abans del sorteig de la copa del món del 2015, que es va fer a Londres, ja que Anglaterra en serà la seu. Els mitjans neozelandesos van interpretar aquesta inesperada mostra de debilitat com una llum d'emergència de cares al futur, mentre que els anglesos, que en els últims anys han vist a Europa com els francesos, els irlandesos i els anglesos els han passat la mà per la cara, somien que el seu equip pot aspirar a quedar-se a casa la copa Webb Ellis, el trofeu ara mateix més desitjat per totes les grans nacions del rugbi mundial.

Tota l'eufòria desfermada pel triomf contra Nova Zelanda es va tornar en preocupació en comprovar el resultat del sorteig de la seva copa del món. El 15 de la rosa va anar a parar al grup de la mort, al costat d'Austràlia i Gal·les. Només dues d'aquestes tres potències accediran als quarts de final. Tot un desafiament. Gal·les, tot i mantenir la plèiade de joves estrelles –Halfpenny, Priestland, Hook o Phillips– que van liderar l'equip en el triomf en el Sis Nacions del 2011, està vivint una crisi de joc i de resultats que ha posat en perill fins i tot el seu aclamat entrenador, Rob Howey. En els tests de tardor van encadenar a casa dues doloroses derrotes contra les presumptament inferiors Argentina (12-26) i Samoa (19-26) i dues de més previsibles contra Austràlia i Nova Zelanda. En aquesta tanda de duels jugats tots al continent europeu, Tonga va ser capaç de guanyar per primer cop en la història contra Escòcia (15-21)

La victòria anglesa contra Nova Zelanda no va ser l'únic senyal sobre l'esperat renaixement del rugbi europeu contra els gegants de l'hemisferi sud. França va clavar, el 10 de novembre, una pallissa inesperada a Austràlia (33-6), selecció que també va rebre crítiques ferotges al seu país per aquesta actuació.

Certament, abans de la cura d'humilitat de Londres, els neozelandesos, amb la mateixa base que va conquerir la copa del món amb l'afegit de Dan Carter (lesionat en aquells partits), va passar per sobre d'Escòcia, Itàlia i Gal·les, última vencedora del Sis Nacions. Per això la derrota contra els anglesos va coure tant al seu país. L'equip, considerat per alguns experts el millor de la història, no perdia cap matx des de l'agost del 2011 a Austràlia. En tot cas, la supremacia no hauria de perillar perquè el planter de figures al país és inesgotable, com es va veure en el seu mundial, quan van haver de canviar fins a tres vegades el mig d'obertura sense que el joc se'n ressentís.

AVÍS

Austràlia i Nova Zelanda han tastat la derrota al continent europeu
Grup A
Austràlia
3 (rànquing mundial)
Anglaterra
5
País de Gal·les
9
Guanyador del ‘play-off'
Grup B
Sud-àfrica
2
Samoa
7
Escòcia
12
Àsia 1
Amèrica 2
Grup C
Nova Zelanda
1
Argentina
8
Tonga
11
Europa 1
Àfrica 1
Grup D
França
4
Irlanda
6
Itàlia
10
Amèrica 1
Europa 2

Dan Carter, nomenat millor jugador del món

Durant la gala de dilluns de la federació internacional (IRB), en què es va celebrar el sorteig de la copa del món del 2015, es va concedir el premi a millor jugador del món a Dan Carter (30 anys). L'antic jugador de la USAP (2009) va batre en la votació final el capità dels All Blacks Richie McCaw, l'anglès Owen Farrell i el francès Frederick Michalak. Carter ja va ser votat com a millor jugador del món el 2005 . Només McCaw el supera amb tres guardons.

El mig d'obertura neozelandès és actualment el màxim anotador de la història en partits internacionals, davant de Jonny Wilkinson. El jugador té contracte amb la Unió de Rugbi de Nova Zelanda fins al 2015. S'espera, doncs, que sigui el titular en la copa del món si les lesions el respecten. Carter juga també en els Crusaders de Canterbury en la Superlliga de l'hemisferi sud, que engloba els millors equips d'Austràlia, Nova Zelanda i Sud-àfrica. No ha descartat tampoc tornar a Perpinyà, on es va quedar amb les ganes de jugar la final del Top 14 per culpa d'una llarga lesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)