Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

La ruta de la seda

Roger Padrós, David Alegre i Quico Cortés jugaran aquest mes la primera lliga professional, configurada a l'estil de l'NBA

Cobraran uns 45.000 euros i acabaran a temps per tornar a la lliga espanyola, aturada fins a mitjan febrer

La considerada lliga més rica del món d'hoquei sobre herba, la Hockey India League, va començar ahir a Nova Delhi amb la presència de tres dels millors jugadors catalans, que han viatjat milers de quilòmetres per treure rèdit econòmic del seu enorme talent. Així, el màxim golejador de la lliga espanyola, el davanter del Polo Roger Padrós, s'ha enrolat en el Jaypee Punjab Warriors, equip que va inaugurar la competició contra els Delhi Wave Warriors a l'estadi nacional de Nova Delhi. El partit el van seguir en directe 20.000 aficionats, una xifra absolutament impensable per aquest esport no només a Catalunya sinó també a la resta d'Europa. El campionat durarà fins al 10 de febrer, just abans que comenci la segona part de la lliga espanyola. Per als nostres jugadors, doncs, és una oportunitat única per trencar fronteres sense perjudicar els seus clubs.

Padrós, un dels jugadors a l'alça a Europa, no estarà sol. El porter Quico Cortés (Egara) va ser escollit en el draft organitzat per la lliga, a l'estil del de l'NBA, pel Ranchi Rhinos i David Alegre, company de Padrós al Polo, per l'Uttar Pradesh Wizards. Cadascun dels cinc equips de la primera edició del campionat disposarà de 14 jugadors indis i 10 d'estrangers. Per configurar les plantilles, uns 150 jugadors considerats dels millors del món es van presentar a una subhasta de les diverses franquícies, que van escollir segons un sorteig els seus jugadors preferits. El més ben pagat serà l'alemany Moritz Furste (75.500 euros) seguit per l'holandès Teun de Nooijer (66.000). El sou dels jugadors catalans serà d'uns 45.000 euros, tot un al·licient en temps de crisi i en un esport que a Catalunya és encara amateur.

A l'Índia l'hoquei és un dels esports nacionals, juntament amb el criquet. L'objectiu del campionat és aconseguir beneficis comercials, però permetre també a l'equip nacional del país recuperar el nivell que va exhibir als anys 70, quan era la gran potència mundial. El país acumula vuit medalles d'or olímpiques, l'última en els Jocs de Moscou.

Una derrota per començar.
L'equip de Roger Padrós, els Jaypee Punjab Warriors, van estrenar-se amb una derrota (2-1) contra els Riders de Nova Delhi. Padrós va tenir l'oportunitat de formar tàndem en atac amb l'australià Jamie Dwyer, considerat el millor atacant del món.
24
jugadors
són els que tenen cada franquícia per afrontar tot el campionat, 14 de nacionals i 10 d'internacionals.
5
franquícies.
Els equips inscrits són els Delhi Wave Riders, els Jaype Punjab Warriors, els Mumbai Magicians, els Ranchi Rhinos i els Uttar Pradesh Wizards.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)