Rugbi

Anglaterra, esborrada

Rugbi. Havia de perdre de menys de vuit, però acaba escombrada per Gal·les, que repeteix el Sis Nacions

Gal·les va tornar a aconseguir el títol del torneig Sis Nacions de rugbi amb una bona repassada a Anglaterra en l'última jornada (30-3). El XV de la Rosa havia arribat a l'última jornada com a líder invicte i amb la possibilitat de guanyar el Grand Slam –que s'endú qui s'imposa en tots els partits– i la Triple Corona –que s'emporta qui guanya els tres duels entre els quatre equips britànics.

Per guanyar el títol, Anglaterra ni tan sols necessitava la victòria, ja que en feia prou amb una derrota per menys de vuit. L'equip anglès havia vençut en els quatre duels anteriors, si bé ho havia fet amb poc lluïment i el calendari a favor seu, ja que en tres ocasions havia jugat com a local. Fins i tot Gal·les l'havia superat en nombre d'assajos, amb dos més.

Malgrat les expectatives, el partit no va tenir color. Gal·les va ser millor que el rival en totes les línies i va jugar amb un ritme i una velocitat impressionants. En la primera part no hi va haver cap assaig, però Halpenny es va encarregar d'avançar el seu equip amb tres drops. Farrel en va fer un i els tres punts que van pujar al marcador van acabar sent els únics d'Anglaterra en tot el partit.

El títol encara era per als anglesos en arribar al descans (9-3), però Gal·les va jugar molt bé després de la represa i, en el minut 52, Halfpenny va fer el seu quart drop i va assolir l'anhelat avantatge de 8 punts. Anglaterra no va reaccionar i, amb dos assajos de Cuthbert, Gal·les va deixar el partit sentenciat.

En l'altre partit d'ahir, Itàlia va guanyar Irlanda (22-15). Avui es jugarà el França-Escòcia.