Hoquei sobre herba

L'objectiu és tornar a posar els peus al podi d'honor

Hoquei sobre herba. 22 catalans competiran amb Espanya en l'europeu de Boom (Flandes) amb la voluntat de superar la fase de grups i tenir possibilitats de penjar-se una medalla

Els 22 jugadors catalans que competiran amb la selecció espanyola, masculina i femenina, avui han matinat de valent per desplaçar-se cap a la localitat flamenca de Boom per disputar el campionat d'Europa. A la maleta hi han carregat possibilitats d'aspirar a medalla, encara que no serà gens fàcil convertir-les en realitat. Ells fa dues edicions que no ho aconsegueixen i elles, cinc.

L'equip masculí, entrenat pel català Salvador Indurain, ha quedat enquadrat en un grup molt complicat: Alemanya –número u del rànquing mundial i vigent campiona olímpica–, Bèlgica –amfitriona, quarta en l'últim europeu i cinquena a Londres– i la República Txeca –la ventafocs–. Els dos primers disputaran les semifinals, en les quals es veuran les cares amb un dels dos primers del grup B (Holanda, Anglaterra, Polònia i Irlanda). Els holandesos són els favorits i candidats clars a discutir el títol a Alemanya. Indurain, que no podrà disposar de Santi Freixa, que tot just ha deixat enrere una lesió, disposa d'un bloc que està en fase de renovació. “Hem treballat força i el nostre objectiu és classificar-nos per a les semifinals”, assegura el seleccionador, que enguany ha debutat en el càrrec.

Equip espanyol masculí
Porter
Quico Cortés (Den Bosch)
Defenses
Ramon Alegre (Kampong) Ramon Romeu (Egara) Sergi Enrique (Atlètic)
Migcampistes
David Alegre (Polo) Manel Terraza (Polo) Marc Sallés (Atlètic) Miquel Delàs (Royal Antwerp) Vicenç Ruiz (Egara)
Davanters
Àlex Casasayas (Polo) Eduard Tubau (Egara) Pau Quemada (Leuven) Gabi Dabanch (R. Antwerp) Roc Oliva (Amsterdam) Xavi Lleonart (Polo)
Equip espanyol femení
Defensa
Xantal Giné (Terrassa)
Migcampistes
Cristina Guinea (Júnior) Georgina Oliva (Polo) Glòria Comerma (Leuven)
Davanteres
Berta Bonastre (Wellington) Carlota Petchamé (Leuven) Maria Romagosa (Júnior)

Deixar enrere el quart lloc

La selecció espanyola femenina ha encadenat quatre quarts llocs en el campionat d'Europa. I Anglaterra sempre ha estat el botxí en la final de consolació. Ara les d'Adrian Lock confien a deixar de quedar-se amb la mel a la boca i penjar-se una medalla. La fita tampoc serà fàcil, perquè es jugaran les dues places del grup B per a les semifinals amb Anglaterra, l'etern maldecap, Alemanya, que ha jugat les últimes quatre finals, i Escòcia, la més dèbil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)