Hoquei sobre herba

La segona meitat condemna Espanya

Hoquei sobre herba. Els de Salvador Indurain tenen Alemanya contra les cordes en el primer temps (2-1)

“Alemanya no ha perdut dos partits en una mateixa competició”, recordava diumenge el capità Moritz Fürste. Per aquest motiu és l'actual número 1 del rànquing mundial i la vigent campiona olímpica. Però ahir la selecció espanyola, amb quinze catalans, va estar a punt de trencar la tradició triomfal germànica en el segon partit de la fase de grups del campionat d'Europa de Boom (Flandes). Els alemanys havien debutat amb una derrota contra Bèlgica (2-1), en el primer dels tres partits de la fase classificatòria, i no es podien permetre, de cap de les maneres, una altra ensopegada, que hauria suposat una autèntica catàstrofe per a una selecció que ha guanyat set campionats d'Europa i que sempre ha disputat les semifinals.

En el descans, al vestidor alemany s'hi havia instal·lat un ambient tens. Espanya dominava en el marcador (2-1), gràcies a una bona feina a la contra. Pau Quemada havia avançat els de Salvador Indurain en un penal córner i Stralkowski havia empatat en una acció idèntica un minut després. Però la selecció espanyola s'havia tornat a avançar, en una jugada en què el porter Jacobi va tocar i desviar la bola abans que acabés al fons de la porteria. Sallés i Quemada haurien pogut fer el tercer en un final de la primera part en què Alemanya no aconseguia sortir del seu camp. El desenllaç del partit va canviar en un tancar i obrir d'ulls. Els campions olímpics van sortir com un vendaval, tot i que d'entrada van topar amb un Quico Cortés encertat. Però el porter de l'Egara no va poder evitar que els alemanys encadenessin quatre gols i acabessin guanyant (3-6). Demà Espanya es juga l'accés a semifinals contra la selecció amfitriona, Bèlgica.

Avui li tocarà el torn a l'equip femení, que necessita una carambola complicada per accedir a semifinals. El primer pas és vèncer Alemanya.