Hoquei sobre herba

Els de Salva Indurain, a prop del cinquè lloc

Hoquei sobre herba. L'equip espanyol va vèncer Irlanda amb els gols dels catalans Xavi Lleonart, Gabi Dabanch i Edi Tubau

espanya4

irlanda0

La selecció espanyola, amb quinze catalans a les seves files, va golejar Irlanda (4-0) i només necessita un punt en el darrer partit del campionat d'Europa de Boom contra Polònia (diumenge) per assegurar-se la cinquena posició final. El conjunt que entrena el català Salvador Indurain va saltar a la gespa amb la noticia positiva que tenen garantida la presència a la propera edició del campionat del món, que se celebrarà a l'Haia (Holanda) el 2014 i es va deixar anar contra una selecció que ocupa una posició menys en el rànquing mundial.

Tot i això, Irlanda va marcar en un penal córner, però els àrbitres van anular el gol després que els espanyols demanessin la prova del vídeo. A continuació, Xavi Lleonart va avançar els espanyols i Dabanach va encarrilar el triomf abans del descans.

Ahir també es van conèixer els finalistes de l'Europeu. Alemanya, que va vèncer Holanda (3-5), i Bèlgica, que va derrotar Anglaterra (3-0), disputaran la final.

L'equip espanyol, amb set catalanes, tanca avui la participació contra Bielorússia i també amb el cinquè lloc encarrilat.

ESPANYA: Cortès, Enrique, Romeu, R. Alegre, Mir, Sallés, Terraza, Quemada, D. Alegre, Casasayas, Lleonart –equip inicial–, Pérez-Pla, Delàs, Ruiz, Tubau, Oliva, Dabanch, Fernández. IRLANDA: D. Harte, Jackson, Gormley, Watt, Cargo, Magee, Caruth, McCandless, C. Harte, Brown, O'Donoghue –equip inicial–, Bell, Cole, Shimmins, Darling, Fitzgerald, Good, Loughrey. GOLS: 1-0 (7') Lleonart. 2-0 (19') Dabanch. 3-0 (36') Tubau. 4-0 (57') Mir. ÀRBITRES: Hek i Uytte.