Hoquei sobre herba

Un viatge de “luxe” al mundial sub-21 de l'Índia

Hoquei sobre herba. Els seleccionats aposten pel micromecenatge i la venda de samarretes per evitar haver-se de pagar el torneig de la butxaca

La selecció espanyola sub-21 d'hoquei sobre herba, dirigida pel terrassenc Xavi Arnau, busca patrocini públic per disputar el campionat del món de la categoria, que s'ha de disputar a l'Índia el mes vinent, per dues vies: a través del micromecenatge i amb la venda oberta de samarretes, a l'estil dels estudiants que busquen pagar-se els viatges de final de curs. Els jugadors estan obligats a pagar un cànon de 500 euros per disputar el campionat i abans de marxar esperen recaptar uns 6.000 euros perquè redueixin les grans despeses d'un viatge tan costós fins a l'Àsia.

La decisió de la federació espanyola de deixar de pagar les despeses en les convocatòries internacionals per als equips de base va provocar l'any passat una forta polèmica, i fins i tot la federació catalana s'hi va mostrar en contra. Algunes federacions d'altres esports han hagut de seguir el mateix camí per les retallades contínues del govern espanyol, sobretot després dels Jocs de Londres.

Xavi Arnau i els jugadors del combinat estatal han tingut també la idea de dissenyar una samarreta amb motiu del torneig perquè tots els “amics, familiars i seguidors” de l'hoquei herba puguin contribuir a pagar el viatge, que en la majoria dels casos assumiran els pares dels jugadors. Arnau, un dels millors davanters de la història de l'hoquei a Catalunya, ha fet una crida des del seu bloc a internet (xaviarnau.blogspot.com.es) perquè tothom qui pugui compri l'article a partir de demà, que és quan els jugadors i els membres de l'staff ja les tindran a les mans.

Abans de viatjar cap a l'Índia, l'equip jugarà el 19 i el 21 de novembre a Terrassa i a Barcelona dos partits de preparació contra Alemanya, i el 26 i 28, a Madrid, dos més contra Escòcia. Aquests dies tots els jugadors es dedicaran a vendre les samarretes, que valen 10 euros. També quedarà definida la llista final dels 18 jugadors que aniran al campionat. De moment, Arnau compta amb 22 preseleccionats.

La campanya de la federació espanyola de micromecenatge s'ha fet a través del web Patrocinalos.com. En els primers dies no van tenir problemes per recollir uns 1.000 euros. Amb tot, la federació manté la seva campanya en les xarxes socials per captar petites inversions per a l'equip.

En la preselecció confeccionada fins ara per al mundial hi figuren els jugadors catalans Marc Boltó, Albert Beltran i Marc Calzada (Atlètic), Lluís Mercadé (Lepold-Bèlgica), Álvaro Turull, Borja Llorens i Guillermo Chaves (Polo), Josep Farré (Egara) i Marc Serrahima, Edard Garriga i Guillem Úrsul (Júnior).

POLÈMICA

La federació espanyola ja no vol assumir les despeses dels campionats
500
Euros
és el que ha calculat la federació que han de pagar els jugadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)