Més esport

Cruz: “Els resultats han estat dignes”

Esports d'hivern. El president de la federació catalana valora l'actuació dels seus set esportistes en els Jocs Olímpics de Sotxi

El president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Òscar Cruz, va tenir ocasió de viatjar a Sotxi per seguir algunes de les proves dels set esportistes catalans que hi van participar amb la federació espanyola. Considera que, atesos els recursos de què es disposa, els seus resultats van ser prou bons: “No podem dir que són molt positius, perquè per a això caldrien medalles, però els nostres esportistes han fet resultats dignes. El desè lloc de la Laura Orgué és admirable. Competeix contra les grans esquiadores escandinaves i centreeuropees, que tenen uns recursos molt més alts que els nostres. La Queralt Castellet es va classificar per a la final de migtub amb el segon millor resultat i només una caiguda la va apartar de les medalles. L'Adrià Díaz també ha fet un bon debut amb el 13è lloc. És difícil dir que és un èxit absolut, però crec que l'actuació dels catalans ha estat meritòria, en uns quants, i esperançadora, en uns altres.”

Cruz també comenta que l'experiència de Sotxi, per les característiques semblants que comparteix amb Barcelona i el Pirineu, demostra que la candidatura catalana per als Jocs del 2026 és factible: “Un dels principals problemes de Sotxi és que hi ha fet calor, però segur que a la Molina, els mateixos dies, les temperatures eren més baixes.” El que no es podrà equiparar mai és la inversió feta a Rússia: “El nostre projecte és un altre. Allà tenen uns recursos altíssims i unes instal·lacions de primer ordre.”

Cruz va parlar dels contactes amb l'Ajuntament de Barcelona i la secretaria general de l'Esport per promoure la candidatura catalana: “Hem posat en marxa el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern i s'estan materialitzant moltes idees. L'Ajuntament i el Consell Català de l'Esport tenen molt interès a trobar els recursos imprescindibles.” I, per últim, va explicar que la federació catalana comença a sortir del pou en què es trobava a causa de la crisi: “El 2012 va ser molt dur. Per sort, hem tingut un parell de temporades bones i ens estem refent. El 2013 l'hem tancat amb superàvit. Això no vol dir que la situació sigui ideal, perquè encara no podem donar als nostres esportistes els recursos que calen, però esperem que la conjuntura econòmica al nostre país millori.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)