Hoquei sobre herba

El Polo es presenta a Europa amb la feina feta

Hoquei sobre herba. Els catalans s'enfronten al Reading anglès aquest matí (11.30 h) en els vuitens de final de l'Euro Hockey League d'Eindhoven

El Polo no ha deixat res a l'atzar. Ha treballat dur per mostrar-se competitiu en el tram decisiu de l'Euro Hockey League (EHL), que per primera vegada uneix el KO16 i la final a quatre en una única fase i que es disputa a les instal·lacions del club holandès de l'Oranje Zwart d'Eindhoven. El primer rival que haurà de superar aquest matí (11.30 h) és el Reading anglès, que no ha fallat mai a la cita des que es va establir el nou format. El millor resultat el va signar el 2011, quan es va convertir en el primer club britànic a penjar-se una medalla (bronze) en l'EHL, i anteriorment, el 2003, havia estat proclamat campió de l'antiga copa d'Europa. En aquest sentit, l'hoquei sobre herba català té un deute, perquè si en l'antiga versió havia celebrat cinc títols (2 Egara, 2 Atlètic i 1 Polo), en el nou format implantat des de la temporada 2007/08 no s'ha estrenat, ni tampoc no ha arribat a la final. Alemanys i holandesos han compartit alternativament la glòria.

Possiblement l'edició d'enguany no sigui la més propicia per canviar la història. Al conjunt de la Diagonal no li ha tocat un quadre fàcil. Per començar, el conjunt anglès disposa d'internacionals de la talla de Jonty Clarke, Nick Catlin, Richard Springham, Darren Cheesman i els germans Mantell. Però ni les estadístiques ni els rostres espanten un Polo que s'ha mostrat intractable en la competició estatal. Ha completat la segona fase amb uns números extraordinaris: quatre victòries en quatre partits i setze gols a favor per cap en contra. A més, els registres els ha certificat en la segona fase contra els rivals més potents.

El tècnic Carlos Garcia-Cuenca considera que si compleixen en defensa tindran molt de guanyat perquè a davant tenen recursos suficients per sorprendre. “Tenim un bloc cent per cent compensat i de qualitat. Un dels nostres trets diferencials és el compromís defensiu i hi haurem de recórrer per aturar les accions de penal córner del rival, una de les seves armes.”

Accedir a quarts no és una quimera, però a semifinals ja serà tota una altra història. En aquesta eliminatòria, els barcelonins es creuarien, amb gairebé tota seguretat, amb el conjunt amfitrió, l'Oranje Zwart, que és un dels màxims aspirants a conquerir el torneig i que disposa de peces importants de la selecció holandesa, subcampiona olímpica, a més de jugadors belgues i pakistanesos.

Equip-Equip
x-x
Qui a fet els gols
Equip-Equip
x-x
Qui a fet els gols
Equip-Equip
x-x
Qui a fet els gols
Equip-Equip
x-x
Qui a fet els gols
KO16 (ahir)
C.Campo-St. Germain
5-0 (A)
Harveste.-Mülheim
1-0 (B)
Rotterdam-Poznan
6-1 (C)
Kamp.-Dragons
2-2 (3-4)(D)
KO16 (avui)
Polo-Reading (E)
11.30 h (www.ehlhockey.tv)
Bruxelles- Rot Weiss Koln (F)
14.00 h (www.ehlhockey.tv)
Waterloo- Beeston (G)
16.30 h (www.ehlhockey.tv)
Oranje Zwart- Surbiton (H)
19.00 h (www.ehlhockey.tv)
KO8 (demà)
C.Campo- Harvestehuder
(I)
Vencedor F - Vencedor G
(J)
Vencedor E - Vencedor H
(K)
Dragons - Rotterdam
(L)
Final 4 (20/4)
Vencedor I - Vencedor J
Vencedor K - Vencedor L
Final (21/4)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)