Rugbi

Sem catalans

Rugbi. L'afició de la USAP envaeix avui l'estadi Lluís Companys per donar suport a un equip necessitat de la victòria contra el pitjor rival de tots, el Toló de Jonny Wilkinson

La tercera edició de la festa del rugbi català que la USAP organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona i el FC Barcelona aterra avui a la capital catalana amb un espectacular partit entre l'equip de Perpinyà i l'actual campió d'Europa, el Toló (a les 5 de la tarda). La USAP espera mantenir l'idil·li amb el Lluís Companys, estadi on ha guanyat els dos partits que ha jugat: 29-25 contra el Toló i 34-20 contra el Tolosa.

La crida del club a l'afició del Rosselló ha funcionat i s'espera que uns 25.000 aficionats de la Catalunya Nord viatgin cap a Barcelona per ser en una cita clau per al futur esportiu i també econòmic de l'entitat. Quan falten dues jornades perquè s'acabi el Top 14, l'equip de Perpinyà necessita una victòria per segellar la permanència. Una derrota el deixaria amb un peu en la segona divisió, un fracàs en tota regla per al nou president, François Rivière.

Tot i que és impossible repetir l'ambient dels quarts de final de la copa d'Europa del 2011 (55.000 seguidors en un partit també contra el Toló) quan la USAP era un dels referents a Europa, ara es tracta d'intentar doblar l'assistència d'un partit normal a l'Aimé Giral, que no arriba als 15.000 seients. També s'espera superar l'entrada de fa dos anys en un altre partit del Top 14 contra el Tolosa (22.000 seguidors).

A més, s'ha mirat de mantenir els llaços del club amb la resta de Catalunya, ni que siguin econòmics, ja que els nous propietaris del club no semblen tan proclius a fer bandera del catalanisme polític com els seus predecessors. “He parlat amb gent de Barcelona, Girona i la Costa Brava i n'hi ha molts d'interessats a col·laborar amb nosaltres”, ha explicat aquesta setmana Rivière als mitjans de la Catalunya Nord. Ara bé, qualsevol operació mercantil futura depèn de la permanència i la permanència depenia del Lluís Companys. La USAP, que en el partit de copa d'Europa del 2011, va guanyar mig milió d'euros amb el seu partit a Barcelona, espera recollir també un benefici d'uns 150.000 euros en el matx d'avui. L'entitat organitzarà actes al voltant de l'estadi durant tot el dia perquè els seguidors que vagin arribant, la majoria amb autocars, estiguin entretinguts.

L'únic gran avantatge esportiu de la USAP contra el poderós Toló, l'equip amb més pressupost de tot el planeta, és que la formació dirigida per l'exseleccionador francès Bernard Laporte es juga la setmana següent la classificació per a la final de la copa d'Europa contra el Munster. Amb tot, els occitans s'estan jugant una de les dues primeres places del Top 14 amb el Clermont, que és l'últim rival de la USAP en la lliga regular.

Les grans figures de l'actual plantilla de l'equip de Perpinyà són l'internacional gal·lès James Hook, tercer màxim anotador del Top 14, el jove tres quarts d'ala francès Sofiane Guitoune i els internacionals del planter amb França David Marty i Guilhem Guirado.

TALISMÀ

La USAP ha guanyat els dos partits que ha jugat al Lluís Companys

EL VIATGE

Més de 20.000 catalans del nord vindran a Barcelona a animar l'equip

Wilkinson i Habana es queden a casa

L'RC Toulonnais va ser fundat el 1906 però la seva història va canviar com un mitjó quan l'empresari local Mourad Boudjellal, d'arrels algerianes, va decidir quedar-se'l i convertir-lo, segons les seves pròpies paraules, en un equip de galàctics. El 2006, quan l'equip encara estava a segona, va fitxar el llegendari All Black Tana Ugama, que va cobrar cap a mig milió d'euros per només deu partits. Amb l'ascens de l'equip al Top 14 també arriba el jugador més preuat del mercat europeu, Jonny Wilkinson, una altra llegenda viva del rugbi, l'home que amb el seu peu d'or va donar l'única copa del món a Anglaterra en aquella recordada final del 2003 contra Austràlia. Després de conquerir la seva primera copa d'Europa la temporada passada, Boudjellal va mantenir la seva paraula d'enfortir el projecte signant l'ala més determinant del planeta, el sud-africà Bryan Habana. Però amb les semifinals de la copa d'Europa a la vista, tant Wilko com Habana es quedaran a Toló.

Amb tot, es tracta d'un equip amb internacionals de les millors seleccions del món en totes les seves línies. En plenitud semblen incapaços de ser superats per la USAP, irregular durant tota la temporada tant en defensa com en atac. Guirado, el millor jugador de Perpinyà, també ha firmat pel rival d'avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)