Rugbi

Estabilitat i jugadors joves per afrontar el nou repte

Rugbi. La Unió Esportiva Santboiana ja prepara la temporada que ve amb l'objectiu de lluitar amb els equips de ‘play-off'. La directiva vol mantenir el bloc i fer espai als joves que arriben

Ni tan màgica com la passada, ni tan dolenta com poden pensar els més pessimistes. La temporada de la Unió Esportiva Santboiana va finalitzar diumenge passat després de la derrota contra El Salvador, un partit que allunyava els homes de Lewis Williams de la zona de play-off. Però la temporada s'ha fet curta a Sant Boi: set victòries en els darrers vuit partits ho demostren, una dinàmica per lluitar amb els líders de la taula. Aquest és l'objectiu marcat de cara a l'any que ve.

Mantenir el mateix bloc

La que dóna inici al setembre serà la cinquena temporada de l'actual junta directiva, encapçalada per Toni Gabarró, i amb un projecte de formació de jugadors i també de persones. La importància dels equips inferiors o dels jugadors de la casa queda latent en la composició de la plantilla, però aquest any van ser clau els reforços de Nadal. Les lesions de Romuald Lauret i l'Héctor García, dues peces molt importants a l'equip, van provocar un mal inici, però l'arribada de Matenga Baker i Fangatapu Apikotoa, Tapu, va millorar moltíssim la Santboiana com a equip. El president del club assegura: “L'aportació de tots dos, pel que fa a experiència, ens va ajudar molt com a grup, sobretot als jugadors més joves.” A més, Gabarró va deixar clar: “En general, la valoració de la temporada és positiva. L'objectiu era estar a mitja taula, i hem lluitat pel play-off, estem contents.” De cara a la temporada que ve, la directiva farà un esforç per mantenir tots els jugadors que han participat en el tram final de la temporada. “En el rugbi l'esforç no és econòmic, sinó de convèncer els jugadors, de fer-los sentir estimats. A més, la marca Barcelona ajuda molt”, afirma Gabarró.

Tampoc hi haurà moviments al cos tècnic, en què confien plenament en Bruce Hemara, secretari tècnic i un home que ja gairebé és de la casa, i en l'entrenador Lewis Williams, que va portar la Santboiana fins a la final del play-off el curs passat. Ells dos són referents en l'àmbit mundial en aquest esport i, de cara a l'any que ve, alguns jugadors internacionals vindran a Sant Boi a entrenar-se amb ells. Gabarró confia a poder aconseguir l'objectiu, entrar al play-off i, una vegada allà, tota la mala sort que van tenir l'any passat a Valladolid, estigui a favor. A un xut a pals del títol, la Santboiana espera tornar ben forta.

LES FRASES

Estem treballant per mantenir el bloc d'aquest any. Volem fer una passa més
Toni Gabarró
President de la ue santboiana
Confiem en l'equip tècnic. Amb ells volem assolir els nous objectius de l'equip
Toni Gabarró
President de la ue santboiana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)