Natació

Palamós obrirà el primer campionat en aigües obertes de la Costa Brava

Natació. Les Zoot Swim Series comptaran amb nedadors de 25 països i un calendari amb tres proves el 25 de maig, el setembre i el novembre

La platja del Castell de Palamós va acollir ahir la presentació de les Zoot Swim Series, el primer campionat de natació en aigües obertes per etapes que es disputarà a la Costa Brava, la primera de les quals serà a Palamós, el 25 de maig. La cala Montgó serà la seu de la segona prova, el cap de setmana del 20 i 21 de setembre, mentre que la tercera serà el mes de novembre en una seu que es farà pública properament. Les sèries tenen dues categories, segons si es fan amb neoprè o sense. L'organització de la prova espera 1.000 nedadors de 25 països diferents i, en algunes de les categories –els 12 quilòmetres, a cala Montgó– les places es van esgotar en només cinc dies.

La primera

La Palamós Swim Race del 25 de maig obrirà el calendari de les sèries, amb més de 200 nedadors i un recorregut de 4.000 metres per les aigües de la cala Morro del Vedell, la platja del Castell i la Fosca i amb una temperatura de l'aigua prevista entre els 15 i els 17 graus. Kiko Hervás ja ha confirmat la seva presència i té l'objectiu de ser el primer vencedor. El nedador olímpic a Pequín i Londres va destacar ahir durant la presentació l'augment de participants de la natació en aigües obertes, a nivell amateur, igual que ha passat en altres disciplines dels esports de resistència. A Palamós també hi haurà una travessa popular de 1.500 metres amb sortida de s'Alguer i arribada a la Fosca. Per a la segona prova ja hi ha 600 inscrits.

Entorn privilegiat i projecció

l'esportiu

L'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, va destacar durant la presentació de les Zoot Swim Series que la prova es durà a terme en un entorn privilegiat, com el que es va poder gaudir mentre es donaven els detalls de la competició. També ho va destacar el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, que va voler remarcar el caràcter internacional de la prova i la projecció que se'n farà als països dels nedadors. De moment, ja n'hi ha d'Austràlia, Sud-àfrica, el Regne Unit, Amèrica, Rússia i de la majoria de països europeus. També va coincidir en aquest objectiu el director tècnic de la prova, Daniel Pagès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)