Natació

Barcelona torna a reunir les estrelles de l'aigua

Natació. El 35è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona es disputa avui i demà a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu amb una destacada presència de nedadors internacionals i les figures catalanes i estatals

Gairebé un any després de la disputa del mundial de natació a Barcelona, un bon grapat d'estrelles de la natació es tornen a reunir a la capital catalana. La 35a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, la tercera prova del circuit Mare Nostrum, es disputarà avui i demà a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu. Després de la prova de Montecarlo –disputada el cap de setmana passat– i de la de Canet de Rosselló, dimecres i dijous, Barcelona és la tercera i última etapa del circuit. Molts dels campions olímpics i mundials que han participat en aquestes dues competicions seran també presents a les instal·lacions del CN Sant Andreu.

Entre els noms més destacats hi ha els francesos Florent Manaudou –campió olímpic dels 50 m lliure–, Camille Lacourt –campió mundial dels 50 m esquena– i Jérémy Stravius –campió olímpic i mundial del relleu 4 x 100 m amb França–; la danesa Jeanette Ottesen, campiona mundial dels 50 m papallona, i els nord-americans Nathan Adrian –campió olímpic dels 100 m lliure– i la veterana de 31 anys Natalie Coughlin –triple campiona olímpica i set cops campiona mundial. Són baixes d'última hora el sud-africà Chad Le Clos (papallona) i el brasiler Thiago Pereira (estils).

També destaca la presència de la mallorquina Melanie Costa, medalla de plata en el mundial de Barcelona el 2013, mentre que entre els nedadors locals poden brillar Jessica Vall –que va pujar dos cops al podi a Canet de Rosselló– i Juanmi Rando, tots dos del CN Sant Andreu.

El Ciutat de Barcelona repartirà 43.200 euros en premis, en què destaca la quantitat de 9.000 euros per al nedador o nedadora que aconsegueixi batre un rècord mundial. Si es fa un rècord d'Europa la xifra serà de només 1.500 euros. Les eliminatòries de les dues jornades es disputaran a partir de dos quarts de nou del matí, i les finals es faran a partir de les quatre de la tarda i seran retransmeses en directe per Esport 3.

DUES JORNADES

Les finals es disputaran a partir de les quatre de la tarda (Esport 3)

Mireia Belmonte, baixa

La badalonina Mireia Belmonte (Fuensanta) serà finalment baixa del trofeu per culpa d'una bronquitis que ja la va forçar a retirar-se de Montecarlo i li va impedir competir a Canet de Rosselló. En aquesta segona prova del circuit també va ser baixa Judit Ignacio (CN Sabadell) i s'ha de veure si hi podrà participar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)