Natació

Héctor Ruiz no falla i s'endú el primer títol

Natació. El figuerenc es va imposar en la prova dels 10 quilòmetres en l'estatal d'aigües obertes, a Banyoles, per només 3 segons

Héctor Ruiz (CN Mataró) va guanyar ahir la prova dels 10 quilòmetres del campionat estatal d'aigües obertes, que es disputa aquest cap de setmana a l'estany de Banyoles i en què es decideixen els nedadors que acudiran al campionat europeu de l'especialitat a Berlín el mes d'agost. El figuerenc recupera, d'aquesta manera, el títol que ja va guanyar el 2012 i es podrà centrar ara en el seu principal objectiu: creuar l'estret de Gibraltar el mes que ve i rebaixar el rècord del món que va establir David Meca el 1999 (2h29).

A foc lent

Ho havia advertit en la prèvia Ruiz, que la cursa seria lenta perquè no era en format obert. I també havia assenyalat el seu company de club i d'entrenaments, Adrià Gonzàlez, com un dels seus rivals més perillosos. En el primer terç de la prova el ritme, efectivament, va ser lent. Més tard es va quedar un grup de sis unitats al capdavant i, després d'intents d'escapada fallits de Miguel Bautista i Cristian Fernández, van ser els dos nedadors del Mataró els que, superada la primera volta, van neutralitzar els escapats i van obrir forat per disputar-se el triomf en un esprint resolt a favor de Ruiz per només tres segons (1h57:08). Alberto Esquitino (Churriana) va completar el podi i les places per a l'europeu.

En els 10 femenins, el desenllaç va ser més agònic, encara, perquè la canària Luisa Mar Morales (2h02:19) va superar Erika Villaécija per només un segon. Avui es completarà el campionat, que ahir en la jornada de tarda va estar marcat per la forta tempesta que va caure sobre l'estany.

ELS VESTIDORS

Hem començat lents i ens anàvem controlant els uns als altres. M'he sentit còmode en aquesta fase de la cursa, preparant l'atac
En la segona volta m'he escapat amb l'Adrià [Gonzàlez], i hem mantingut una lluita molt maca fins al final
Héctor Ruiz
cN MATARÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)