Natació

Héctor Ruiz, a cinc minuts del rècord

Natació. L'empordanès no va poder superar el registre de David Meca en la travessia de l'estret de Gibraltar

“Aquesta vegada no ha pogut ser. Ha estat una travessia molt dura, sense cap ajuda dels corrents i tenint un final de prova amb aquests en contra. El temps total ha estat de 2h34. El rècord segueix estant en 2h29.” Héctor Ruiz no va poder superar el rècord de la travessia de l'estret de Gibraltar amb neoprè, en possessió de David Meca des del 1999.

Héctor Ruiz, recentment proclamat campió estatal de natació en aigües obertes a Banyoles en la distància de 10 i 5 quilòmetres, va topar ahir amb el mur del corrent en contra quan estava a 3 quilòmetres de completar el trajecte i amb una progressió que li permetia rebaixar el temps de Meca. L'empordanès, que en unes primeres declaracions a les xarxes socials va agrair el suport a totes les persones que havien col·laborat amb el repte, de caràcter solidari i amb benefici per a la Fundació Oncolliga, va haver de forçar l'intent a causa de la previsió de mal temps.

Ruiz disposava de tota la setmana per fer l'intent, i des del cap de setmana que era a Tarifa, amb el seu equip de suport. Dilluns va acordar amb el president de l'Acneg (Asociación de Cruce a Nado del Estrecho de Gibraltar) que l'intent es faria ahir a primera hora. Un cop fallit l'intent de rècord, el nedador del CN Mataró acredita ara el tercer millor temps en la travessia, darrere Meca i el grec Georgios Charcharis. Ruiz, que el mes que ve té el campionat d'Europa de natació en aigües obertes, tornarà a intentar l'any que ve superar el rècord de David Meca.

LES REACCIONS

Em sento molt fort i sabia que si no tenia el corrent en contra podria batre el rècord. Tenia el temps per fer-lo fins que se m'ha girat
Ara cal aixecar-se, mirar endavant i tornar l'any que ve amb més força i amb més ganes de batre'l
Héctor Ruiz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)