Natació

Test per a Belmonte abans de l'europeu de Berlín

Natació. El campionat d'Espanya absolut es disputa des d'avui fins diumenge a Barcelona amb la participació dels millors especialistes catalans

El campionat d'Espanya de natació absolut, que comença avui i acaba
diumenge a les piscines Bernat Picornell de Barcelona, tindrà la participació de tots els gran nedadors catalans. Tot i que les classificatòries per al campionat d'Europa ja es van fer a Palma l'abril passat, els esportistes catalans no s'han volgut perdre l'oportunitat de participar en l'absolut de Barcelona, ja que podran veure l'estat de forma en què es troben abans d'afrontar l'important europeu de Berlín el mes vinent. La badalonina i principal reclam català, Mireia Belmonte, nedarà en sis curses durant els cinc dies de competició: 800 m lliure, 200 m papallona, 200 m lliure, 400 m estils, 200 m esquena i 1.500 m lliure, que serà la prova que obrirà el campionat avui (17 h). Aquestes curses són exactament les mateixes en què competirà a Berlín per disputar-se els títols europeus. Mireia Belmonte ha estat preparant-se durament al CAR de Sierra Nevada en els últims dies amb un programa diari molt estricte per afrontar el campionat d'Europa, i durant aquests dies podrà començar a veure els primers resultats de tot l'esforç realitzat i les seves possibilitats per a Berlín. La seva companya en l'UCAM Fuensanta, Melanie Costa, també participarà en la prova de 400 m lliure, a part de cinc curses més en què està inscrita, per disputar-se el títol estatal amb Belmonte. Les dues altres catalanes presents en el campionat d'Espanya, Judit Ignacio i Jessica Vall, participaran en sis proves.

Pel que fa a la competició masculina, les piscines de Barcelona veuran en acció els catalans Antonio Arroyo, Albert Puig i Juanmi Rando, i el balear Marc Sánchez, del CN Sabadell. Aquest últim i Arroyo seran els que més participacions sumaran, amb sis proves; per la seva banda, Albert Puig, del CN Terrasa, competirà en quatre i Juanmi Rando, del CN Sant Andreu, en tres. A partir de demà, els matins estaran reservats per a les eliminatòries, que començaran a les 9.30 h. Les finals es disputaran a les tardes, a partir de les 17 h, excepte diumenge, que es faran 30 minuts abans.

A les piscines Bernat Picornell també s'hi disputaran els campionats júnior, en què competiran, entre molts altres nedadors, la recent doble campiona d'Europa, Àfrica Zamorano. Després de les quatre medalles que va aconseguir en els campionats d'Europa a Dordrecht (Holanda) lluitarà per assolir els títols estatals. Un total de 840 nedadors entre la categoria absoluta i la júnior, i 200 clubs passaran per l'aigua en aquests cinc dies de competició.

Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta)
800 m lliure, 200 m papallona, 200 m lliure, 400 m estils, 200 m esquena i 1.500 m lliure.
Judit Ignacio (CN Sabadell)
50 m lliure, 200 m papallona, 200 m lliure, 100 m papallona, 100 m lliure i 50 m papallona.
Jessica Vall (CN Sant Andreu)
200 m papallona, 50 m braça, 100 m papallona, 400 m estils, 100 m braça i 200 m braça.
Marc Sánchez (CN Sabadell)
1.500 m lliure, 400 m estils, 200 m lliure, 800 m lliure, 200 m esquena i 200 m estils.
Albert Puig (CN Terrassa)
400 m estils, 200 m lliure, 100 m braça i 200 m estils.
Juan Miguel Rando (CN Sant Andreu)
100 m esquena, 50 m esquena i 100 m lliure
Antonio Arroyo (CN Atlètic Barceloneta)
1.500 m lliure, 400 m estils, 200 m papallona, 200 m lliure, 800 m lliure i 400 m lliure
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)