Berenar abans de Doha

Handbol. El Barça inicia la defensa del títol de la lliga Asobal avui a casa (20 h) contra el BM Aragó, i tot seguit afrontarà el mundial de clubs

El Barça inicia avui al Palau contra el BM Aragó (20h) la defensa del títol de la lliga Asobal amb el propòsit de revalidar-lo i, si pot ser, de tornar a signar el ple de victòries (30/30) del curs passat, una estadística que dignifica la feina del conjunt de Xavi Pascual però que, alhora, evidencia la crisi galopant de l'handbol estatal. El Barça s'avança a l'arrencada de la lliga del cap de setmana vinent perquè tot seguit marxarà a Doha (Qatar) per intentar revalidar el títol del mundial de clubs –del 7 al 14–. El seu principal rival serà el Flensburg, actual campió d'Europa. L'equip de Xavi Pascual jugarà cinc partits si arriba a la final.

L'equip aragonès, que ha perdut els tres partits que ha jugat de pretemporada, contra l'Anaitasuna, el Port Sagunt i la selecció de Qatar, arriba a Barcelona dirigit per l'exjugador blaugrana Demetrio Lozano, que enceta una nova etapa. El gran objectiu no és cap altre que la salvació amb una plantilla molt modesta que aglutina la gran majoria de jugadors aragonesos de cert nivell. El BM Aragó va ser novè en el darrer exercici, però el seu nou projecte és molt més auster. De fet, va estar a punt de no presentar la documentació necessària per inscriure's i afrontar la desena temporada a l'elit.

Pérez de Vargas i Sigurdsson, a ple rendiment

Pel que fa als nous fitxatges, de moment tant el porter Gonzalo Pérez de Vargas com l'extrem esquerre islandès Gudjon Valur Sigurdsson, el substitut de Juanín, han rendit prou bé i s'han mostrat adaptats. El cas del jove tunisià Wael Jallouz, és ben diferent i necessitarà temps, com ja va anunciar Xavi Pascual. Gonzalo va ser clau en la consecució tant del títol de la supercopa catalana com en la supercopa Asobal. Daniel Saric no va estar encertat en els primers minuts i Xavi Pascual va optar pel relleu i ja no va desfer el canvi. Pel que fa a Sigurdsson, va ser fonamental la seva capacitat de finalització en la segona part i va marcar diferències. El contraatac, ben impulsat en ocasions amb les passades del porter Gonzalo, va ser l'arma que va catapultar el Barça contra un Fraikin Granollers que va rendir a una gran altura. En la primera part d'aquest partit, el Barça va estar fluix en defensa –el Granollers va atacar bé la 5-1– i aquest és un dels aspectes que tractarà de millorar avui.