Tennis

Els Bryan no es deixen intimidar pels catalans

Tennis. Obert dels EUA Marcel Granollers i Marc López van perdre per 6-3 i 6-4 la final de dobles

Els germans bessons nord-americans Mike Bryan i Bob Bryan (1) van reiterar ahir el seu domini en el circuit mundial de dobles i es van endur el títol de l'obert dels Estats Units contra els catalans Marcel Granollers i Marc López (11) per 6-3 i 6-4 en una hora i 19 minuts. Els Bryan ja han guanyat el seu títol número 100 i obtenen almenys una corona de Grand Slam durant 10 temporades consecutives. Incombustibles, han guanyat 16 títols de Grand Slam i el d'ahir és el cinquè a l'obert dels EUA (2005, 2008, 2010, 2012 i 2014). La clau del partit va ser la solvència en el servei dels vencedors, que mai no van cedir cap trencament (0/2) i que van aprofitar dues de les 7 pilotes de break de què van disposar.

Sòlids d'entrada, els catalans van tenir la primera pilota de break en el tercer joc però els Bryan no van consentir que la materialitzessin. López mostrava la seva habilitat a la xarxa i Granollers es movia amb consistència. Als Bryan, se'ls veia més responsabilitzats però ben aviat es van treure la son de les orelles. Amb el servei de López, però, un error greu a la xarxa del seu company va donar pas a la primera pilota de trencament dels locals.I no la van desaprofitar (3-1).

Els barcelonins van reaccionar amb rapidesa al servei de l'esquerrà Bob Bryan, i van tenir una altra pilota de trencament –la segona del duel– (30-40) però tampoc no es van aclarir en el moment clau (4-1). Els bessons van tenir un 15-40 amb servei de Granollers, però López va salvar la situació amb dues accions genials a la xarxa. Una volea inversemblant de Granollers, a més, va permetre que els catalans seguissin vius (4-2) en el set. Els Bryan van guanyar el seu servei en blanc (5-2) i els catalans també van complir (5-3). La clau, doncs, era el servei de Bob Bryan, que no va titubejar i va tancar en blanc (6-3 en 36 minuts).

Els barcelonins van aguantar el tipus en el segon set. Granollers va viure moments de gran inspiració, sobretot amb un passing per sota les cames impossible en el cinquè joc que va fer aixecar el públic de la central (3-2). López va salvar amb una dreta creuada una pilota de break (30-40) en el setè joc. Però l'habilitat de Mike Bryan a la xarxa va atorgar als nord-americans una segona oportunitat en el mateix joc –sobre el servei de López, el més fluix de tots quatre– que ja no van desaprofitar (4-3). El desenllaç s'intuïa irremissible. Marcel Granollers va guanyar el seu servei (5-4) però Bob Bryan no va perdonar i va tancar el joc, el set i el partit amb el seu (6-4).

Serena i dobles de noies

En la matinada de dissabte a diumenge les russes Ekaterina Makarova i Elena Vesnina es van endur el títol de dobles femenins per 2-6, 6-3 i 6-2 contra la veterana suïssa Martina Hingis i la italiana Flavia Pennetta. En el moment de tancar l'edició es jugava la final femenina entre la nord-americana Serena Williams (1), la gran favorita, i la danesa Caroline Wozniacki (10).

Els dos tennistes barcelonins mai no van poder trencar el servei dels locals (0/2)

Nishikori-Cilic, la cita més inesperada avui en la final

L'Arthur Ashe de Flushing Meadows serà avui testimoni, a partir de les 23.00 h (hora catalana) d'una final masculina inesperada que ni el bruixot més avesat hauria previst. El talent japonès Kei Nishikori (10) continua fent parlar i la seva victòria en semifinals contra Novak Djokovic, el número u, ja ha passat a la història. El serbi buscava la seva cinquena final a Nova York. El croat Marin Cilic (14) també la va fer grossa davant de Roger Federer, que veu passar un dels últims trens per engreixar el seu compte de títols de Grand Slam. Enguany els dos finalistes van lluir en el Barcelona Open Banc Sabadell. Nishikori es va endur el títol i Cilic va eliminar Tommy Robredo en vuitens. El còmput d'enfrontaments és favorable a l'asiàtic (5-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)