Atletisme

Chicago cau sota el domini dels emperadors kenyans

Atletisme. Kipchoge, Kitwara i Chumba fan el triplet davant de Bekele i mantenen la supremacia dels fondistes del seu país en les grans maratons

Els atletes de fons de Kenya continuen marcant el pas en la marató. La presència ahir a Chicago de l'etíop Kenenisa Bekele no va impedir que Eliud Kipchoge (30 anys) s'imposés amb autoritat i quedés a només sis segons del seu millor registre (2h04:11). El van acompanyar en el podi els seus compatriotes Sammy Kitwara i Dickson Chumba, mentre que Kenenisa Bekele, que encara pateix massa en els 42,195 quilòmetres, va ser quart i va quedar lluny de la seva millor marca en la distància. El recital kenyà va tenir continuïtat en la categoria femenina, en què la més ràpida va ser Rita Jeptoo (2h24:35).

Els fondistes kenyans copen els tres primers llocs del rànquing mundial de l'any i els set primers de la llista de tots els temps. Kipchoge, onze anys després de conquerir el títol mundial dels 5.000 metres en pista, va debutar tot just l'any passat en la marató amb una victòria a Hamburg. Posteriorment, va ser segon a Berlín i ahir va rubricar la seva magnífica progressió en una de les grans capitals mundials de la marató. L'any passat ja havia demostrat la seva qualitat a Barcelona amb una gran victòria en la mitja marató.

La vencedora femenina, Rita Jeptoo, va continuar la seva ratxa triomfal de victòries als Estats Units: dues victòries a Boston i dues a Chicago en dos anys.

Categoria masculina
1r. Eliud Kipchoge (Kenya)
2h04:11
2n. Sammy Kitwara (Kenya)
2h04:28
3r. Dickson Chumba (Kenya)
2h04:32
4t. Kenenisa Bekele (Etiòpia)
2h05:51
Categoria femenina
1a. Rita Jeptoo (Kenya)
2h24:35
2a. Mare Dibaba (Etiòpia)
2h25:37
3a. Florence Kiplagat (Kenya)
2h25:57
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)