Rugbi

La Santboiana fa el millor inici de lliga en deu anys

Rugbi. La temporada 2004/2005, en què l'equip va ser campió, els de Sant Boi van encadenar deu victòries seguides i van aconseguir aixecar el títol al final del campionat

Set victòries seguides en les set primeres jornades és una cosa que no es veia a Sant Boi des de la temporada 2004/2005, en què l'equip van acabar sent campió, sota el guiatge de Tommy Garcia. En aquella ocasió la ratxa es va allargar fins a l'onzena jornada, quan els catalans van cedir al terreny de joc del VRAC Quesos Entrepinares, a Valladolid, per 14-11 el 27 de febrer del 2005. D'aquella plantilla no queda cap jugador, tot i que en el planter del club s'estava forjant un grup de jugadors que són els que estan permetent a l'equip disposar d'un potencial encara més gran que el d'aquell conjunt que va encadenar dos títols.

Respecte d'aquell equip, liderat pel menut Carles Badia, i aquella temporada hi ha diferències notables. La més rellevant és que aquell campionat la lliga era de dos equips menys (10) i el campió es decidia al final de la lliga regular. L'actual play-off pel títol no es va incorporar al campionat fins la temporada 2012/2013.

La marxa triomfal del degà del rugbi català en aquests primers tres mesos s'explica, segons els mateixos jugadors, per la barreja de jugadors forans de molt de talent i plenament integrats al joc col·lectiu i l'esclat dels més joves, que en els dos últims anys el tècnic Lewis Williams no ha tingut por de col·locar en totes les situacions possibles. Així, la retirada dels dos últims capitans (Pol Massoni i Marc Puigbert), aquesta segona provisional, ha servit per donar encara més responsabilitat i minuts als jugadors més joves. Com en molts altres equips de la divisió d'honor la procedència dels jugadors forans és diversa. A Sant Boi n'hi ha de set països diferents: Nova Zelanda, França, Tonga, Geòrgia, Holanda, Anglaterra i Romania. El mig d'obertura internacional Tapu (Tonga) és el que està destacant més en totes les facetes de joc, lidera les estadístiques de punts, marques i minuts. Williams, però, ja ha donat minuts a 28 jugadors en aquestes primeres set jornades. La lesió de Phipps –el quart jugador amb més minuts–de diumenge contra el Cisneros –es va fracturar la mandíbula– és el primer entrebanc seriós per a l'equip, que d'aquí a dues jornades (16 de novembre) visita el camp del seu principal rival, El Salvador, que també ha guanyat tots els partits jugats i s'entreveu com l'altre gran candidat al títol davant la fragilitat mostrada pel VRAC, el campió de les últimes tres lligues.

Joan Losada, la força del Barça

El Barça, tot i que encara no ha guanyat cap partit, està plantant cara pràcticament a tots els rivals que se li han posat al davant en aquestes set jornades, i dissabte va arrancar el primer empat. Les aspiracions de mantenir-se es mantenen intactes. En l'equip ha esclatat definitivament el davanter de Sant Cugat Joan Losada, que amb sis marques forma part del grup que n'ha anotat més del campionat. De fet, és l'únic jugador seleccionable per la federació espanyola que ha arribat a aquesta xifra. La seva enorme projecció no ha passat desapercebuda pels tècnics de l'espanyola, que ja l'han convocat aquesta temporada amb l'equip de rugbi a 7. El jugador català va disputar un torneig a Nairobi el 27 i 28 de setembre i forma part del grup de jugadors que la federació té en compte per al decisiu preolímpic del mes de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)