Rugbi

El Camp Nou saldarà el deute pendent amb el món de l'oval

Rugbi. L'estadi del FC Barcelona rebrà la final del Top 14, el campionat francès, el 24 de juny del 2016, i serà el primer cop que s'hi disputi un partit oficial d'un esport que no sigui futbol

La dèria de Paul Goze serà una realitat el juny del 2016, quan el Camp Nou es transformi en un terreny de joc de rugbi per rebre la final del campionat francès, que per primer cop traspassarà fronteres.

El dirigent nord-català s'havia proposat organitzar un partit de la USAP al Camp Nou durant la seva segona etapa com a president de l'equip de rugbi de Perpinyà. Fa tres anys va estar a punt d'acomplir la seva voluntat: va arribar a un acord amb la junta que encapçalava Sandro Rosell, però a l'hora de la veritat el Barça es va fer enrere perquè no volia que la gespa del camp pogués veure's afectada per un partit de primer nivell del rugbi europeu. La cita, finalment, es va traslladar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, on la USAP va vèncer el duel de quarts de final de la copa d'Europa contra el Toló davant de 55.000 espectadors (29-25). L'experiència, emmarcada en la Festa del Rugbi Català, va ser un èxit i els nord-catalans van tornar a Barcelona el 2012 per enfrontar-se al Tolosa i l'any passat per batre's amb el Toló, novament, en compromisos del Top 14.

El novembre del 2012, Goze va canviar la presidència de la USAP per la de la Lliga Nacional de Rugbi francesa (LNR), però no se li va apagar el desig d'organitzar un partit de rugbi en un estadi de referència, amb el major aforament d'Europa ( 99.354 seients) i qualificat amb cinc estrelles per part de la UEFA. Ahir, el dirigent nascut a Perpinyà el 1951 i que parla català amb fluïdesa, va anunciar que la final del Top 14 de la temporada que ve es disputarà al Camp Nou el 24 de juny del 2016, després d'haver arribat a un acord amb la directiva blaugrana. Serà la primera vegada que l'escenari català rep una competició oficial diferent del futbol i es podria convertir en el partit de rugbi de clubs amb més assistència d'aficionats del món.

La LNR i la federació francesa de rugbi s'han vist obligats a buscar un emplaçament alternatiu a causa de l'eurocopa de futbol que se celebrarà a l'Estat francès entre el 10 de juny i el 10 de juliol i que no permetrà disposar d'un estadi amb la capacitat suficient per a la final del Top 14, programada pel darrer cap de setmana de juny per la celebració de la copa del món de rugbi 2015. Barcelona ha estat escollida per la proximitat i la facilitat d'arribar-hi.

“Hem fet estudis sobre els equips que han estat finalistes els deu últims anys i el temps del recorregut és gairebé el mateix entre les seves ciutats i París o Barcelona”, va explicar Goze. Les entrades es posaran a la venda d'aquí a poques setmanes per a la família del rugbi francès (clubs i comitès) i a partir del juny del 2015 per al gran públic.

Desterrament inaudit

França havia accedit a exiliar la sortida d'una de les seves joies de la corona –el Tour– a Amsterdam, el 1954. Però la final de la lliga francesa de rugbi mai s'ha disputat fora. De fet, des del 1974 la cita s'ha celebrat a París. L'any abans es va fer a Tolosa de Llenguadoc, l'últim cop abans d'assentar-se a París.

LA DÈRIA DE GOZE

L'expresident de la USAP, i ara de la lliga francesa, fa temps que vol jugar al Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)