Rugbi

La Santboiana no afluixa

Rugbi. Vuitena victòria en vuit partits de l'equip català, que ja és el líder en solitari de la divisió d'honor gràcies a la derrota d'El Salvador contra l'Ordizia

La victòria de la Santboiana contra el Getxo (61-10) combinada amb la derrota d'El Salvador contra l'Ordizia (25-17) deixa l'equip català com a líder en solitari de la divisió d'honor de rugbi. Aquesta és la vuitena victòria de l'equip català, que no afluixa en aquest inici de temporada i que ja suma 38 punts de 40 possibles.

La Santboiana s'assegurava la bonificació ofensiva en el minut 19 gràcies a l'assaig de Tauli. Els de Lewis Williams van augmentar el seu avantatge fins a un contundent 40-0 en el descans. Amb un joc ràpid i amb la gran eficàcia de Tapu, que va fer quatre assajos i vuit transformacions, el degà del rugbi català va passar per sobre dels seus rivals bascos, que només van poder treure el cap amb dos assajos sense transformació (minuts 43 i 64) quan la victòria de la Santboiana ja estava sentenciada. Baker va veure dues grogues i no podrà jugar la setmana que ve a Valladolid, on jugaran contra el segon classificat.

SANTBOIANA (61): Balsalobre, Chichua, Petreanu, Puigbert, Chipman, Campius, Sanz, Tauli, Garcia, Tapu, Ortega, Baker, González, Puig, Lauret, Delgá, Lafraya, Petit, Duran, Van, López, Baro i Chivers. GETXO (10): Arri, Coria, Imaz, Landaburu, I. Zabala, Barrenetxea, Matoto, Gutiérrez, Aranguren, Rey, Boiegi, Linklater, G. Zabala, J. Rodríguez, Lugarezaresti, Najera, Uriarte, Malkorra, C. Rodríguez, De Gomendiourrutia, Lavin i Garcia. MARCADOR: 5-0 (1') Tapu. 7-0 (1') Tapu. 12-0 (5') Tapu. 14-0 (5') Tapu. 19-0 (14') Tapu. 21-0 (14') Tapu. 26-0 (19') Tauli. 28-0 (19') Tapu. 33-0 (31') Tauli. 38-0 (38') Tapu. 40-0 (38') Tapu. 40-5 (43') J. Rodríguez. 45-5 (54') González. 47-5 (54') Tapu. 52-5 (59') Garcia. 54-5 (59') Tapu. 54-10 (64') Landaburu. 59-10 (66') Baker. 61-10 (66') Tapu. ÀRBITRES: Mirat, Marrugat i Rodríguez.

Setena derrota del Barça

El FC Barcelona continua sense conèixer la victòria. Ahir va perdre al camp del Gernika (32-18), malgrat un primer avantatge de
0-8. Les baixes que afectaven l'equip, algunes d'importants pel fet de tractar-se de jugadors titulars, van acabar passant factura als homes de Ricard Martinena. El Gernika va poder capgirar el marcador abans del descans (17-13) i ampliar el seu avantatge en la represa. El Barça feia un assaig (29-18) i conservava les esperances, però el Gernika va sentenciar amb un cop de càstig.