Rugbi

Pels segles dels segles

Rugbi. Catalunya i Euskadi van disputar a la Foixarda la copa Tricentenari, en el retorn de la selecció catalana i amb triomf basc (33-38) després de 10 minuts decisius en la segona part

Catalunya va perdre per 33-38 contra Euskadi la copa Tricentenari, en un duel disputat ahir al migdia en què els seleccionadors catalans Ricardo Martinena i Carlos Juidias van disposar un equip de 15 en cadascuna de les parts; amb 30 dels 47 preseleccionats. El duel va tenir en els primers minuts de la segona meitat els millors moments del conjunt quadribarrat, que va veure com els visitants els capgiraven el resultat en només 10 minuts.

Rafa Staat va avançar els catalans en el minut 5, amb un cop de càstig, i després de la primera marca visitant –Igor Genua– va ser Àlvaro Royes el que va aprofitar l'acció de Martí Vicente per donar l'avantatge a Catalunya, en el 25 (10-7), abans que Euskadi es tornés a posar al davant just abans del descans (Mikel Meabasterretxea, 10-14). Amb el segon quinze sobre el camp, en la segona meitat, Pol Pla, Nil Baró i Àxel Serrano van capgirar la situació amb dues marques i un cop de càstig (25-12). Euskadi va aprofitar una intercepció de Peio Pérez i Meabasterretxea va tornar a marcar, en el 60, per iniciar la reacció basca. Perquè Iñaki Leonet i Pérez van fer dues marques més, gairebé seguides, i amb un altre cop de càstig de Baró com a única resposta a l'allau ofensiva d'Euskadi, que tenia el duel sentenciat a quatre minuts del final (28-38), abans que Joan Losada establís el definitiu 33-38 al 78.

Institucional i homenatges

El duel entre les seleccions de Catalunya i Euskadi de rugbi estava emmarcat dins de les activitats oficials fomentades per la Generalitat de Catalunya per commemorar els actes del 1714. El camp de la Foixarda es va omplir de gom a gom, i durant el descans es va retre homenatge a l'àrbitre Toni Garcia. Un cop finalitzat el partit, les dues seleccions es van fer una fotografia darrere d'una pancarta amb el lema “One country, one team”: un país, un equip.