Waterpolo

Punt de partida

Waterpolo. El CN Sabadell comença avui el camí per encadenar la tercera lliga de campions i el CN Mataró torna a Europa amb la voluntat de superar la primera fase i plantar-se als quarts

El CN Sabadell Astralpool intentarà posar el primer gra de sorra per encadenar el tercer campionat d'Europa, el quart en les últimes cinc edicions, a partir d'avui a Lilla (França). Mentre que a 1.600 quilòmetres de distància, a la localitat hongaresa de Szentes, el CN Mataró La Sirena afrontarà la segona participació a la màxima competició continental amb la voluntat d'obtenir un dels dos bitllets per accedir als quarts de final. Seria un èxit per un club que ha hagut de fer un esforç complementari fora de la piscina per reunir els recursos econòmics que la temporada passada no va trobar i que el van obligar a renunciar a la lliga de campions.

Les vallesanes competiran amb la confiança i l'experiència que s'han guanyat en els últims temps. Les de Nani Guiu no només han dominat a Europa, sinó que la meitat de les jugadores són la base de la selecció espanyola campiona del món i d'Europa i subcampiona olímpica. Una carta de presentació que transmet respecte a les rivals. Tanmateix, s'hauran de sobreposar a un parell d'esculls per assegurar-se la primera posició amb vista a tenir un emparellament menys complicat als quarts de final. El primer i més important és la baixa de Jennifer Pareja, que es recupera de l'operació a la mà esquerra. Guiu valora l'absència i les conseqüències: “Sempre ens fixem en el seu atac, però és una jugadora molt llesta en defensa, ens dóna seguretat, tapa espais i surt bé en atac.” Per això, com reconeix la portera Laura Ester, “jugadores més joves hauran d'agafar responsabilitat”. L'altre factor amb el qual hauran de lluitar és el caprici del calendari que els fa jugar contra els dos equips més durs del grup A (l'Uralochka rus i l'UVSE de Budapest) dissabte. El grup es completa amb dos conjunts més assequibles, el Lilla i l'Estrella Roja, que serviran per obrir i tancar la participació de les sabadellenques a la primera fase. “Estem bé, som millor equip que el del 2011, però els rivals es reforcen i a ningú li agrada que sempre guanyin els mateixos”, explica Guiu.

D'altra banda, el CN Mataró viurà la tercera aventura europea després d'arribar als quarts de la LEN Trophy (2009/10) i caure a la primera fase de la lliga de campions (2012/13). Les maresmenques s'estrenaran i s'acomiadaran contra els rivals més forts i amb qui s'hauria de disputar els dos bitllets de quarts, el Kirixi rus i el Szentes hongarès, respectivament. L'Skif rus i el Kreuzlingen suís completen el grup C. “El repte és complicat i ens jugarem les dues places entre quatre equips perquè el conjunt suís potser és el de menys nivell”, explica la capitana Marta Bach. “El nostre objectiu des que vam conèixer la configuració del grup és intentar quedar entre els dos primers”, hi afegeix Ciara Gibson.

PROTAGONISTES

Estan motivades. Tenim l'absència de la Jennifer, difícil de suplir, però hem buscat alternatives
Nani Guiu
entrenador del cn sabadell
No serà fàcil. En passen dos, però lluitarem fins al final amb confiança, humilitat i actitud
Florin Bonca
ENTRENADOR DEL CN MATARÓ
Estem il·lusionades per debutar. Tota la temporada entrenem molt dur per partits com aquests
Olga Domènech
capitana del cn sabadell
El repte és difícil i ens jugarem les dues places entre quatre equips; les suïsses són les més fluixes
Marta Bach
cAPITANA DEL CN MATARÓ
La primera fase és molt dura. Els dos partits clau els jugarem el mateix dia
Laura Ester
portera del cn sabadell
Tornar a competir a Europa és un regal. L'objectiu és intentar quedar entre els dos primers
Ciara Gibson Byrne
JUGADORA DEL CN MATARÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)