Waterpolo

La determinació del campió

Waterpolo. El CN Sabadell es va estrenar en la fase preliminar de la lliga de campions vencent els amfitrions del Lilla, mentre que el Mataró va perdre i avui afronta un partit clau contra l'Skif

sabadell13


mataró10


LillA9


Kirixi15


El CN Sabadell va començar la defensa del tron continental sense dubtes i es va imposar en l'estrena de la fase preliminar al Lilla, l'amfitrió del grup A. En canvi, l'altre representant català, el Mataró, que afronta la segona participació en la màxima competició continental, va transmetre bones sensacions, però va cedir amb un dels clàssics de la competició, el Kirixi rus, en el grup C, a la localitat hongaresa de Szentes.

Les vallesanes, conscients que no podien deixar escapar la victòria per no complicar-se l'objectiu de finalitzar primeres de grup, van haver d'esperar fins al final per resoldre el partit. Les franceses, esperonades per començar amb bon peu i davant dels seus aficionats, havien resistit tres quarts (7-8), però van sucumbir en el definitiu, en què van encaixar un parcial de 2 a 5 incontestable. El compromís també va servir perquè Nani Guiu continués fent els retocs necessaris per cobrir la baixa de Jennifer Pareja, lesionada amb vista als duels més exigents que els esperen. L'holandesa del CN Sabadell Dagmar Genee va ser la màxima golejadora del partit, amb cinc gols.

Avui les vallesanes descansaran i demà hauran d'afrontar una doble jornada contra els dos equips més forts del grup: les russes de l'Uralotxka, que ahir es van desfer de l'Estrella Roja de Belgrad i l'UVSE hongarès, un equip que aquest any s'ha reforçat amb la meitat de les jugadores de l'equip nacional, entre les quals destaca l'exwaterpolista del CN Sabadell i campiona d'Europa, Gaby Szucs.

Opcions tot i el KO

El Mataró va ensopegar en el debut contra el totpoderós conjunt rus del Kirixi –present en vuit de les últimes finals a quatre de la lliga de campions–, en un partit en què va mantenir les possibilitats de puntuar fins a l'equador del tercer quart. Les maresmenques van demostrar actitud i fortalesa en l'estrena en la lliga de campions. Malgrat començar per darrere en el marcador (3-1), no es van descentrar ni ensorrar i després de resoldre favorablement el segon parcial van arribar al descans perdent per la mínima (5-6). Després de la represa, els gols de Marta Bach i Ciara Gibson van contrarestar els de les russes (8-7), però de cop les catalanes es van quedar sense gasolina ni capacitat de rèplica i les de l'est, inesgotables, ho van aprofitar per sentenciar amb un parcial de cinc a zero (13-7). Ona Meseguer va trencar la sequera maresmenca (13-8), però el gol no va suposar l'inici de la recuperació.

Malgrat la desfeta, el CN Mataró, que tenen el dubte d'Ona Meseguer, conserva les opcions d'embutxacar-se un dels dos bitllets que li permetin accedir als quarts de final. Avui es veurà les cares amb l'altre representant rus, l'Skif, en un duel decisiu. Les de l'est també van perdre ahir contra les amfitriones (11-6). Les de Florin Bonca haurien de guanyar i presumiblement s'ho jugarien tot a una carta en el darrer partit contra les locals de l'Hungerit Szentes. Demà s'enfronten a les suïsses del Kreuzlingen, que a priori són el rival més assequible.

UNIVERSITAT DE LILLA CN: Terefou, Bacquet, Millot (1), Mahieu, Lefebvre, Depoortere, Clomes (1), Tardy (3), Price (1), Farmaki (1), Clerc (1) i Jaksova (1). CN SABADELL: Ester, Cordobés, Ortiz, Espar (2), Genee (5), Abellan, Maica Garcia (3), Pili Peña, Seidemann (2), Olga (1), Forca i Sánchez. PARCIALS: 1-1, 4-4, 2-3 i 2-5. ÀRBITRES: Radicevic i Seidel.
KINEF KIRIXI: Karnaukh, Zubkova (2), Prokofyeva (2), Simanovich (4), Kurichkina (1), Krimer, Balai, Sorokina, Iakusheva, Khokhriakova (2), Ivanova (2) i Rizhkova (2). CN MATARÓ LA SIRENA: Carlzon, Gragnolati (1), Meseguer (2), Smith, Turza, A. Bonamusa, Clara Cambray (1), Ciara Gibson (2), Bach (1), Zoila, Aina Bonamusa López (3) i Jenifer. PARCIALS: 3-1, 3-4, 5-2 i 4-3. ÀRBITRES: Grandin i Bianco.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)