Rugbi

El Barça i la Santboiana van més enllà del derbi

Rugbi. Els dos catalans de la divisió d'honor s'enfronten avui (12.30 h, Esport 3) en un duel en què, a banda de la rivalitat, es jugaran punts importants amb vista a la permanència i el lideratge

Imposar-se en el derbi català de la divisió d'honor suposarà una alegria més o menys efímera per al FC Barcelona o la UE Santboiana, perquè el que realment els importa és la repercussió que tindrà en la classificació sumar o no els punts. Els blaugrana aspiren a mantenir la bona dinàmica a la Teixonera i fer un nou pas cap a la permanència definitiva, mentre que els del Baix Llobregat acudeixen a la cita d'avui (12.30 h, Esport 3) havent encadenat dues derrotes, i no es poden permetre més ensopegades per mantenir vives les possibilitats d'acabar la lliga regular en primer lloc.

Els de Ricardo Martinena, novens en la taula i amb cinc punts de marge respecte a la promoció de descens, han basat la bona trajectòria dels últims mesos a convertir la Teixonera en un fortí: hi han guanyat els tres últims partits i el darrer equip que els va sorprendre és l'actual líder, el VRAC Quesos Entrepinares, el novembre passat. El tècnic aragonès té clar que l'objectiu de la salvació passa per la Teixonera i es mira el derbi d'avui com una pas més cap a la fita, tot i que és conscient que no es tracta d'un partit més. “És un partit atractiu, dels que agrada jugar. Els derbis sempre són especials, però per a nosaltres és important pel que ens hi juguem”, comentava aquesta setmana Martinena a L'Esportiu.

La Santboiana tampoc es pot permetre més ensopegades. Ocupa la segona posició a cinc punts del primer classificat i amb els mateixos punts que els tercers, el Complutense Cisneros. “La derrota de la jornada passada a casa contra el Bathco Rugby va ser un accident. Estem limitats a no perdre més partits. Miro cap amunt en la classificació i estic convençut que encara podem quedar primers, perquè tots tenim partits complicats”, explica el capità Josep Balsalobre, que està convençut que si poden imposar el seu joc obtindran la victòria.

El primer assalt al Baldiri Aleu es va decantar a favor dels de Sant Boi (32-13) en la recuperació del derbi català després de sis anys.

PROTAGONISTES

Els derbis sempre són especials, però per a nosaltres és important pel que ens hi juguem
Ricardo Martinena
entrenador del fc barcelona
L'última derrota va ser un accident. No descartem el primer lloc, però hem de guanyar el derbi
Josep Balsalobre
jugador de la ue santboiana

Ki Anufe debutarà amb la Santboiana

Una de les principals atraccions del derbi d'aquest migdia serà la presència i el debut del jugador de Samoa Ki Anufe, que s'ha incorporat al conjunt del Baix Llobregat recentment per cobrir la baixa de llarga durada de Tapu Apikotoa. El mig obertura, nascut el 1987 i de 178 cm i 84 kg, ha competit en la primera divisió ITM de Nova Zelanda amb el Counties Manukau. A més, ha estat seleccionat en sis ocasions amb el combinat de Manu Samoa, amb el qual s'ha enfrontat amb França, Sud-àfrica, Itàlia i Anglaterra. A Ki Anufe li tocarà suplir un dels puntals de l'equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)