Hoquei sobre herba

Els de casa, el de sempre i el valent que vol trencar-ho tot

Hoquei sobre herba. La copa del Rei d'aquest any es posa en marxa avui a Can Salas. El Polo –el vigent campió–, l'Atlètic –l'amfitrió–, l'Egara i el Junior són els candidats catalans a alçar-la

L'hoquei sobre herba viu aquest cap de setmana una de les cites ineludibles del calendari. Els vuit millors equips de la primera volta de la divisió d'honor se citen a Can Salas –les instal·lacions de l'Altètic Terrassa– per lluitar per la copa del Rei.

L'actual campió, el Polo, de Carlos García-Cuenca, arriba a la convocatòria amb les llances ben esmolades i el prestigi intacte. El conjunt de la Diagonal ha golejat en els dos últims compromisos de lliga, ha anotat 10 gols i no n'ha encaixat cap. A més, cada jornada que passa reforça més el seu lideratge: ara mateix té tres punts més que el seu immediat perseguidor, l'Atlètic, que és l'únic conjunt amb qui els barcelonins han cedit un punt durant la temporada. Des de la part més alta del palmarès de la competició, amb 27 títols, el Polo és el rival a batre.

Els barcelonins tenen una bona pedra de toc a les primeres de canvi, l'Egara, de Patricio Keenan (15 h). “És la copa del Rei més difícil de les últimes tres”, considera el tècnic del Polo, Carlos García-Cuenca. L'Egara també arriba a la cita havent guanyat els dos últims partits de lliga i amb la motivació extra de jugar a les instal·lacions del gran rival ciutadà. En el duel de la primera volta de la lliga, però, el conjunt ratllat va caure a mans dels barcelonins per un ajustat 2-1. El Jolaseta- Complutense (11 h) és l'altre partit de la part superior del quadre.

L'amfitrió, l'Atlètic Terrassa, de Roger Pallarols, també inicia la competició amb un rival molt dur, el Club de Campo madrileny (13 h). Els terrassencs volen brindar un triomf a la seva afició després d'haver quedat a les portes del títol en els dos últims anys, en què han quedat subcampions. “Tenim molta il·lusió per aquesta copa però és una arma de doble tall. Ens podria genera ansietat. Hem de vigilar amb això”, avisa el tècnic de l'Atlètic, Roger Pallarols.

En la mateixa banda del quadre, el Junior buscarà (17 h) un lloc en les semifinals amb l'Atlético San Sebastián. El conjunt de Jorge Dabanch, que va caure contra el Club de Campo en l'últim partit tot i fer un gran paper, vol trencar amb l'hegemonia dels quatre grans i aixecar la primera copa de la seva història. “Som un equip petit que aspirem a tot. Estarem contents arribant a semis però no renunciem a res”, explica el tècnic santcugatenc Jorge Dabanch.

El Club de Campo, rival a batre en la copa de la Reina

El Junior tindrà el difícil paper d'iniciar (11 h) la copa de la Reina contra el vigent campió, el líder de la lliga i el conjunt que encapçala el palmarès de la competició (16 títols). Tot i això, el Club de Campo madrileny no va poder passar de l'empat a 2 en la darrera visita al feu santcugatenc. En la mateixa part del quadre també hi figura el Polo, segon classificat de la lliga, que arriba a la cita havent guanyat la Real Sociedad, terceres classificades. Les barcelonines tenen un partit de quarts molt complicat contra un Taburiente canari que s'ha reforçat molt aquest any (13 h). De la seva banda, el conjunt basc es veurà les cares amb les amfitriones, l'Atlètic (15 h). Les locals, que no estan protagonitzant una bona campanya en la lliga regular –són vuitenes–, s'agafen la copa de la Reina com una oportunitat per redreçar el rumb. En el darrer torn de la primera jornada, l'Egara i el San Pablo Valdeluz es veuen les cares (17 h) per un lloc a les semifinals de la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)