Més esport

IVAN TIBAU

SECRETARI GENERAL DE L'ESPORT

“Al final, la gent dels clubs petarà”

És necessària una manifestació com la del dijous 19?
Trobo que sí. Els diputats, no només els nostres, sinó de gairebé tots els partits catalans, fa dos anys que intenten canviar cadascuna de les mesures que el PP ha anat aprovant i que van directament contra l'esperit del nostre esport. Els viatges a Madrid i les reunions han estat constants, però malgrat això, allà no entenen o no volen entendre en quina situació deixaran l'esport si totes aquestes mesures, com sembla, van endavant. Per això, és important que es visualitzi el malestar d'un sector tan rellevant de la societat civil.
Amb els precedents que hi ha, tot plegat servirà d'alguna cosa?
La veritat és que és complicat fer-se escoltar davant d'aquest govern. Seria més fàcil si protestés tot Espanya que no pas una dissetena part d'Espanya, que és Catalunya. En qualsevol cas, quedarà palès que hi ha un problema greu, tot i que hi ha poques esperances de canvis normatius mentre hi hagi la majoria absoluta
actual.
Quin és el greuge que farà més mal al nostre esport?
Això depèn. La llicència única farà mal a les federacions; la nova llei sobre l'impost de societats, als clubs, i les inspeccions de treball, als voluntaris i monitors. Cada reforma, per si sola, no suposaria un gran desastre, però és difícil que l'esport català les pugui resistir totes al mateix temps sense que hi hagi conseqüències. Amb tota aquesta pressió, al final la gent que treballa als clubs s'aixecarà de la cadira i se n'anirà a casa.
Tan difícil és fer entendre això mateix al ministre José Ignacio Wert i al secretari d'Estat per l'Esport, Miguel Cardenal?
No entenen la rellevància del teixit esportiu associatiu i del voluntarisme en el sector esportiu a Catalunya. A Catalunya no som els únics que protestem, però som els que ho fem més perquè sabem el mal que ens farà tot això.
Fa molts anys que estem immersos en una crisi econòmica i quan la tempesta semblava que començava a amainar, ara ve aquesta llevantada de Madrid...
Certament, encadenem uns anys molt complicats i en puc donar fer personalment. Els clubs i les federacions s'han hagut d'arromangar per continuar oferint els servis a la gent i als nens perquè puguin continuar fent esport. Amb tantes exigències, al final la gent petarà, per això s'organitza un acte com el de dijous.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)