Esport i política

GERARD ESTEVA

PRESIDENT DE LA UFEC

“L'esport de base no els importa”

Què pot passar si el ministeri no atén les peticions de l'esport català?
Que acabarem pel camí del pedregar. Una gran quantitat de les nostres entitats, sobretot les més humils, acabaran desapareixent perquè no podran fer front a la càrrega administrativa i burocràtica exigida. Però estem convençuts que hi haurà un canvi. Per primer cop, el sector esportiu en bloc està unit i camina cap a la mateixa direcció. Per primer cop el sector es reivindica, i quan això passa sempre s'aconsegueixen els objectius.
Per què no hi ha aquesta unitat a la resta de l'Estat?
Entre el 35% i el 40% de l'esport de base a tot l'Estat es fa a Catalunya, i per tant és aquí on farà més mal aquesta normativa. A la resta de l'Estat també estan inquiets, però no tenen una estructura com la nostra. Aquí tenim més recorregut pel que fa a gestió esportiva. Això no vol dir que no els perjudiqui. Els perjudica igual. A Andalusia ja s'han donat de baixa més de 650 clubs a causa dels canvis burocràtics.
Creu possible que es faci marxa enrere o que se suavitzin aquestes mesures?
Això ja ha passat. L'impost de societats el van reduir a zero i ara l'han tornat a apujar a 50.000. No n'hi ha prou, però estem convençuts que acabaran veient la importància del sector esportiu en la vertebració de la societat, la integració de la immigració, la millora de la salut de les persones... Són tants, els valors positius de l'esport, que els hem de reivindicar.
Com s'entén que el ministeri del ram faci una normativa tan destructiva per al mateix ram?
Per desconeixement i deixadesa. No s'han adonat de la casuística del món de l'esport. Qui ens havia de defensar, que és el CSD, no ho ha fet. Ells tenen competències en representació internacional i alt rendiment. L'esport de base no els importa gens.
D'on es pensen que surten els campions que guanyen medalles?
Entenen que és problema de les comunitats i no s'adonen que danyen completament el sector esportiu. I vaig un pèl més enllà. Quina és la raó per la qual volen desarticular el sector esportiu sense ànim de lucre. Que els molesten, les entitats? Si legisles en contra d'una realitat és que o bé la vols canviar o bé no t'interessa. Potser és que aquest model no els interessa i prefereixen un model d'empresa privada, sense voluntariat. Que sigui només capital en estat pur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)