Natació

Villaécija somiant en Rio

Natació. Tres catalans aterren demà a Kazan per debutar dissabte en el mundial, en la modalitat d'aigües obertes, sense la presència de Belmonte, i cercar una plaça en els propers Jocs Olímpics

Amb els Jocs de Rio a l'horitzó, Erika Villaécija, Héctor Ruiz i Antoni Arroyo viatgen avui a Kazan per disputar a partir de dissabte el mundial en la modalitat d'aigües obertes. L'expedició espanyola, també amb Margarita Domínguez i María Vilas, va fer ahir al CAR de Sant Cugat la presentació en societat abans de pujar a l'avió.

“L'objectiu és la plaça olímpica. Guanyar una medalla sempre ha estat el meu objectiu. El mundial és un pont per ser a Rio i tinc esperances de fer una bona classificació després del mundial de Barcelona, que no va sortir del tot bé”, diu Villaécija, que cercarà en el seu setè i darrer mundial ser entre les deu primeres en els 10 km, prova olímpica. “Físicament em trobo bé i nedo més ràpid que a Banyoles. Tinc ganes d'arribar a Kazan i veure el circuit i les condicions. En tinc ganes i estic confiada, i no descarto la medalla. Em vull retirar amb un bon resultat, disfrutant del que estic fent. He fet una bona carrera i ara queda el millor”, afegeix la barcelonina, que nedarà també els 5 km i potser els 25. “Cada una tindrà la seva tàctica, però crec que no hi ha més misteri que estalviar forces, no deixar que ningú s'escapi i accelerar al final. Qui sigui més llesta guanyarà”, conclou la del CN Sabadell, que tindrà a les brasileres com a principals rivals.

Un riu amb poc corrent

Respecte a l'escenari, el seleccionador Kiko Hervás dóna les claus: “És un riu amb poc corrent, amb voltes de 2.500 m i sense fred ni calor. Crec que hi arribem en un bon moment”, assegura l'exnedador. Arroyo nedarà els 5 i els 10 km, i Ruiz només els 10 i amb més possibilitats. Si cap dels tres queda entre els deu primers sempre hi haurà el preolímpic, al juny a Portugal, on encara quedaran quinze places per als països no classificats.

Sense Belmonte

Mireia Belmonte no nedarà segur en aigües obertes i és dubte per a la piscina. “Fred [Vergnoux, el seu entrenador] creu que és millor que no competeixi a Kazan per recuperar bé les espatlles. Quan m'entreno i tinc dolor, el tinc la resta del dia. El dolor és el meu aliat”, va dir ahir la badalonina, que fixa en cinc sobre deu les seves possibilitats de ser a Kazan.

ELS PROTAGONISTES

Una medalla olímpica sempre ha estat el meu objectiu. El mundial és el pont per ser a Rio
Erika Villaécija
NEDADORA del cn sabadell
Vull aconseguir el somni de qualsevol esportista, quedar entre els deu primers per anar als Jocs
Héctor Ruiz
NEDADOR del cn mataró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)