Rugbi

L'australià Michael Broad, aposta de la Santboiana

Rugbi. El nou tècnic té 30 anys d'experiència al capdavant d'escoles, elit, equips súper 15 d'Austràlia, la selecció andorrana i la primera lliga de Queensland

El neozelandès Lewis Williams, subcampió enguany de la divisió d'honor al capdavant de la UE Santboiana, ja té substitut a la banqueta. Es tracta de l'australià Michael Broad, de 56 anys i amb àmplia experiència –30 anys– en la direcció en escoles i altres categories.

Broad ha portat des de jugadors d'edat escolar fins a elit. Exjugador del Queensland i de la selecció australiana sub-21, el nou responsable del primer equip català també ha treballat amb equips del súper 15 del seu país com ara la NSW Waratahs, els Queensland Reds i el Western Force. Va ser també tres anys seleccionador d'Andorra i actualment era el director tècnic del Southern Districts Club, que juga en la primera lliga de Queensland i del qual va ser primer entrenador els dos anys anteriors.

“És molt bo. Rígid, seriós, perfeccionista, amb disciplina i valors. A Anglaterra o Irlanda hi ha entrenadors de primer nivell, però el nostre director tècnic, Bruce Hemara, és un all black que coneix tot el món del rugbi. Coneix el club i sap el que volem. Ell hi va contactar i de les diverses opcions que teníem Broad és el que més s'adaptava al projecte de formació”, resumeix el vicepresident esportiu de l'entitat, Jordi Dorca, que aclareix que, a part de fer-se càrrec del primer equip, també s'encarregarà de la resta d'equips amb la formació d'entrenadors.

No pressió, sí ambició

Dorca va assegurar que el nou tècnic no tindrà “pressió”. “No el pressionem. Creiem que té les mateixes peces que l'any passat. I alguna nova que vindrà. Hem d'aspirar a millorar, o sigui, guanyar la lliga. L'objectiu del primer equip és aquest, i el del club, com que estem al límit de jugadors amb 400, és només fer créixer la qualitat d'aquests”, hi afegeix el directiu.

“Tots els entrenadors tenen un cicle. Molts jugadors han pujat amb Bruce i ara han de sentir una veu diferent, que pugui enriquir el jugador. Broad és especialista a desenvolupar les habilitats individuals del jugador”, conclou el responsable esportiu de la Santboiana. Nou tècnic, nou projecte.

EL PERFIL

No el pressionem. Hem d'aspirar a millorar, o sigui, guanyar la lliga. I l'objectiu del primer equip és aquest

EL PLANTER

És molt bo. Rígid, seriós, perfeccionista, amb disciplina i valors
Jordi Dorca
VICEPRESIDENT ESPORTIU
El sub-21 i ha estat campió d'Espanya i el sènior B ha assolit l'ascens a divisió d'honor B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)