Natació

Ser cinquenes es fa rutina

Natació sincronitzada. Les catalanes Ona Carbonell i Paula Klamburg s'allunyen del podi en el duet lliure amb una discreta puntuació (91,700) i queden darrere de Rússia, la Xina, el Japó i Ucraïna

La mateixa classificació obtinguda en el duet tècnic i en el lliure combinat diumenge o en l'equip tècnic dilluns. Sembla que el cinquè lloc comença a ser un costum en aquests mundials de Kazan per a les espanyoles en la majoria de proves. Les catalanes Ona Carbonell i Paula Klamburg van repetir ahir posició en els preliminars del duet lliure, en un exercici vistós, amb el tema Catched, de Kiflus, de fons.

Amb uns banyadors dissenyats per elles mateixes i per Cristina Real, Ona i Paula van fer una rutina ràpida, de persecució, plena de tensió i expressivitat. La puntuació de 91,700 va ser discreta, pitjor que en la copa d'Europa i el trofeu Infantas, i lluny del que li farà falta a la parella catalana per fer podi demà en la final.

Les russes Svetlana Romaixina i Natalia Ixtxenko van estar un altre cop en una dimensió inassolible, amb una nota de 97,2667. La Xina, amb Xuechen Huang i Wenyan Sun, va ser segona amb 95,4667; el Japó (Yukiko Inui i Risako Mitsui), tercer amb 93,5333, i Ucraïna (Lolita Ananasova i Ana Voloixina) va quedar en el quart lloc amb 93,0333.

“Hem fet un bon primer i segon llarg, però en el tercer i el quart hi ha hagut desincronització pel cansament i pitjor execució, i això no ajuda a tenir millor nota”, va reconèixer ahir Carbonell. “No sé quines possibilitats de podi tenim. Dependrà de com nedem la final”, va afegir la medallista olímpica, que va destacar la brillantor de la seva proposta: “És una de les millors, molt temàtica i amb molta rapidesa. Fins i tot a les russes els agrada molt, com em van comentar en la copa d'Europa”, va explicar la barcelonina.

La seva companya, Paula, va fer una anàlisi similar sobre l'actuació ahir en el duel lliure. “Hem començat amb molta energia, però hem acabat una mica cremades. Hem de millorar la segona meitat de la rutina”, va dir.

LES PROTAGONISTES

Hem començat amb molta energia, però hem acabat una mica cremades
Paula Klamburg
NEDADORA DUET LLIURE

SOLO LLIURE

Ona Carbonell defensarà avui a les 16.30 h la tercera plaça en la final

EL PODI

La parella catalana està a 1,3 punts del bronze, en mans, ara per ara, del Japó
És una de les millors [la rutina]. Molt temàtica. Fins i tot a les russes els ha agradat molt
Ona Carbonell
NEDADORA DUET LLIURE

També en el preliminar d'equip lliure

Les catalanes Clara Basiana, Paula Klamburg, Meritxell Mas, Cecilia Jiménez, Sara Levy i Cristina Salvador es van haver de conformar amb la cinquena posició en el preliminar d'equip lliure disputat ahir a la tarda. El combinat espanyol va desenvolupar una coreografia molt original i innovadora, amb un tema tropical i brasiler, i amb muntatge de Toni Mir. L'espanyola Alba Cabello va protagonitzar les acrobàcies, tot i la seva lesió, i l'equip va sorprendre amb figures com la del ram de flors. Tot i això, la puntuació es va quedar en un 91,9000. Les millors van ser, un cop més, les de l'equip rus, amb 97,6333, davant de la Xina (95,5000), el Japó (93,7000) i Ucraïna (92,7333), l'ordre ja habitual d'aquest mundial. La final, divendres a les 16.30.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)