Pas ferm cap a quarts

Waterpolo. Maica Garcia i Jennifer Pareja van liderar la campiona del món, que s'estalvia els vuitens i jugarà contra els Estats Units o Hongria

canadà6

Espanya va accedir directament als quarts de final del mundial després d'imposar-se al Canadà en el darrer compromís de la fase de grups i el més complicat fins ara. Les de Miki Oca van fonamentar la tercera victòria des de la seriositat defensiva i gràcies a l'aportació de dues catalanes del CN Sabadell, la boia Maica Garcia i la golejadora Jennifer Pareja. La primera posició els permetrà estalviar-se els vuitens de final i arribar més descansades als quarts, en què s'enfrontaran amb el vencedor de l'eliminatòria entre els Estats Units i Hongria.

Les campiones del món van refermar la candidatura a renovar el títol en el primer test mundialista seriós. Van despatxar el primer parcial amb un rotund 1 a 5 i pràcticament van sentenciar abans del descans (3-9). En els dos quarts següents en van tenir prou amb mantenir el nivell defensiu i respondre els gols canadencs per assegurar-se la victòria.

L'olotina Pareja va ser la màxima anotadora del partit amb tres gols, i ja n'acumula deu després dels tres primers partits de competició. Té un registre d'un 71,4% d'encert havent transformat 10 dels 14 llançaments.

CANADÀ: Gaudreault, Alogbo (1), Monton, Wright (1), M. Eggens (2), Bekhazi i Robinson –equip inicial–, McKee, Fournier (1), C. Eggens (1), Valin, Perreault, Colterjohn. ESPANYA: Ester, A. Espar (2), Ortiz, Pareja (3), Peña (2), Tarragó i Maica (2) –equip inicial–, C. Espar (1), Bach, Leiton, Forca (2) i López. PARCIALS: 1-5, 2-4, 2-2 i 1-1. ÀRBITRES: Kun i Koganov.