Natació

Hoszzú continua de festa

Natació. L'hongaresa va guanyar els 100 m esquena en l'europeu d'Israel i va aconseguir dos rècords del campionat en pocs minuts

La gran figura de la natació europea, l'hongaresa Katinka Hosszú, va aprofitar la segona jornada de l'europeu de Netanya a Israel per continuar allargant el seu espectacular palmarès amb més títols i rècords. Hosszú, que el primer dia ja havia estat campiona dels 400 estils amb rècord del món inclòs, es va mostrar també com la més ràpida en els 100 m esquena (55.42) i poc després va fer la millor marca en les semifinals dels 100 m estils (57.49). En els dos casos va rebaixar els rècords del campionat. La collita de medalles, doncs, probablement continuarà avui.

La natació hongaresa va continuar la seva pròpia festa més enllà de la seva figura. David Verraszto es va imposar en la final dels 400 m estils i Laszlo Cesh ho va fer en els 100 m esquena. També va mostrar el seu excel·lent moment de forma la sueca Sarah Sjoestroem. Es va imposar en la final dels 50 m papallona baixant de 25.00 (24.58) i establint un nou rècord dels campionats i en la semifinal dels 100 m lliure va ser la més ràpida de la sèrie A.

La jornada de la tarda havia començat amb els alemanys marcant la pauta. El veterà Paul Biedermann es va imposar en els 20 m lliure i uns minuts després Marco Koch va pujar al podi com a campió dels 200 m braça, amb rècord dels campionats (2:00.53).

Per a l'equip espanyol la jornada no va ser baldera. El joveníssim nedador de Sóller Joan Lluís Pons (18 anys), que s'entrena al CAR de Sant Cugat, va exhibir la seva progressió en la llarga distància classificant-se per primer cop per a una final internacional absoluta (400 m lliure). Va ser setè i va rebaixar dos segons la marca personal (4:08.29).

El ‘preolímpic', a Sabadell

La Federació Espanyola de Natació ha confirmat que el campionat d'Espanya absolut de primavera es
farà entre el 19 i el 22 de març a la piscina Can Llong de Sabadell. Serà el torneig que decidirà les places olímpiques de l'equip espanyol i reunirà, per tant, totes les grans figures catalanes, començant per Mireia Belmonte. Sabadell, que durant el 2016 celebrarà el seu centenari, també serà la seu de les copes masculina i femenina de waterpolo. La masculina es farà entre el 4 i el 6 de març i la femenina, entre el 8 i el 10d'abril. El campionat d'Espanya de llarga distància es farà a Mataró el 14 de febrer.