Natació

Hosszú acumula ja sis ors, i això encara no s'ha acabat...

Natació. L'hongaresa s'imposa en els 200 estils i en els 50 esquena, i es permet el luxe de no sortir en els 200 lliure tot i tenir el millor temps

Katinka Hosszú va allargar ahir el seu idil·li amb el podi en el campionat d'Europa de natació de piscina curta a Netanya (Israel) sumant la seva sisena medalla d'or. L'hongaresa es va imposar en poc marge de temps en les finals dels 200 m estils i els 50 m esquena. Amb mitja dotzena d'ors i dos rècords del món (100 i 400 m estils) Hosszú es va confirmar com la reina absoluta dels campionats.

Avui, en la darrera jornada, l'hongaresa encara podrà engrandir més la seva actuació, ja que és la principal favorita en els 400 m estils, prova en què també hi serà la jove catalana Laura Rodríguez (CN Sabadell).

L'hongaresa es va quedar ahir sense rècords del món, però el cansament comença a pesar a les cames i els braços. “Després de les sèries del matí ja sabia que això podia passar. És el quart dia de competició i començo a estar cansada”, va assenyalar la campiona, que, sense Mireia Belmonte com a rival, va mostrar una superioritat aclaparadora en la final dels 200 m estils (2:02.53). La britànica Siobhan-Marie O'Connor va ser segona a 2.60 i la sueca Louise Hanssen, tercera a 5.43, tot un món. Hosszú va renunciar a disputar la final dels 200 m lliure, tot i que havia fet la millor marca en les sèries preliminars del matí. L'absència de l'hongaresa la va aprofitar una altra de les vedets de la natació europea, Federica Pellegrina, per revalidar el títol.

La finlandesa Jenna Laukkanen, per la seva banda, es va confirmar com la gran dominadora de la braça afegint el títol dels 50 m al que ja havia guanyat en la final dels 100 m. Entre els nois, l'alemany Marco Koch va sumar en els 100 m braça el seu segon or del campionat i l'ucraïnès Andrei Govorov va ser el millor en els 50 m papallona.