Natació

Belmonte, contra Hosszú a Luxemburg

Natació. La catalana torna a coincidir amb la seva rival hongaresa en l'Euro Meet entre demà i diumenge

La doble medallista olímpica Mireia Belmonte (UCAM) coincidirà una altra vegada amb una de les rivals de referència, l'hongaresa Katinka Hosszú, en l'Euro Meet a Luxemburg que es disputa des de demà i fins diumenge en piscina de 50 m al centre aquàtic d'Coque. La competició suposarà el retrobament de dues de les nedadores europees més importants actualment i dels seus enfrontaments, que van quedar truncats l'any passat a causa dels problemes d'espatlla de la badalonina. El mundial de Kazan de l'estiu passat va quedar orfe del cara a cara per la baixa de la catalana, i el campionat d'Europa de piscina curta de Netanya al desembre també perquè l'equip tècnic espanyol va preferir prioritzar la piscina olímpica i Belmonte no va poder defensar l'honor de millor nedadora del campionat que havia aconseguit dos anys abans a Henning i, precisament, Hosszú la va succeir.

La competició luxemburguesa calibrarà l'estat de Belmonte i li servirà per ultimar la preparació amb vista a l'Open Primavera a Sabadell (19-22 de març), on haurà d'acreditar les mínimes per competir als Jocs de Rio. La badalonina ja s'ha deixat veure en alguns esdeveniments des que va tornar a competir en la copa catalana de fons d'hivern de Catalunya a finals d'octubre després de quatre mesos de baixa. A continuació es va embutxacar set títols en el campionat d'Espanya d'hivern. A mitjan desembre es va penjar sis medalles a l'Amsterdam Swim Cup i va flirtejar –si no superar– diferents mínimes, en l'estrena de la temporada en piscina de 50 m. A Luxemburg ha previst afrontar el sempre atapeït calendari (set proves).

Vall també hi serà

La medallista de bronze del campionat del món de Kazan, la barcelonina Jessica Vall (CN Sant Andreu), que el cap de setmana passat va contribuir a la victòria del seu club en la copa d'Espanya de divisió d'honor, també continua la preparació amb vista a l'Open. S'ha inscrit en les tres distàncies de braça i en els 200 m papallona. La nòmina catalana es completa amb Àfrica Zamorano (Sant Andreu) i Judit Ignacio (CN Sabadell), a més de la valenciana del CN Sabadell Merche Peris. En homes, la representació catalana es limita a Juanmi Rando (CN Sant Andreu), però també hi competiran l'extremeny Miguel Duran, el nedador de Salamaca Alejandro García i el mallorquí Marc Sánchez, tots ells del CN Sabadell.

Reapareix Meilutyte, l'or olímpic

La campiona olímpica dels 100 m braça, la lituana Ruta Meilutyte, competirà per primera vegada des de l'accident que va tenir el setembre passat, quan va caure de la bicicleta i es va fracturar el colze. Ara sembla recuperada i afronta la recta final de la preparació per defensar el tron olímpic. Meilutyte serà una bona referència per a la bracista catalana Vall.

A Luxemburg hi haurà altres noms destacats de la natació mundial, com ara l'especialista en els estils, la britànica Hannah Miley, que competirà amb Hosszú i Belmonte. També hi haurà campions del món com ara l'hongarès Laszlo Cseh, que passa un bon moment de forma, i l'alemany Marco Koch, i el campió d'Europa serbi Velimir Stjepanovic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)