Natació

La convicció de ser als Jocs

Natació sincronitzada. La selecció espanyola afronta la recta final de cara al preolímpic de Rio amb la moral reforçada i amb el convenciment d'haver fet una bona feina fins ara

La natació sincronitzada espanyola està vivint una època de reestructuració després d'anys de podis i medalles. En el mundial del 2015 a Kazan, el conjunt que dirigeix Esther Jaumà va baixar del podi, un fet que feia molts anys que no passava. La selecció, que fins aleshores vivia anys de bonança, quedava cinquena rere la temible Rússia, la Xina, el Japó i Ucraïna, en aquest ordre.

Després del temporal mediàtic que van significar aquells resultats, l'equip torna a treballar rere els focus. Una nova coreografia, una nova música i molta feina a fer per ser als Jocs de Rio 2016, en què es repartiran dos ors, un de duet i un d'equip. Per aconseguir el bitllet per ser-hi, però, s'ha de passar per un preolímpic que es disputa del 2 al 6 de març a la mateixa ciutat carioca. “Tenim confiança i pensem que la nostra coreografia és bona i ens ha de permetre ser als Jocs”, assegura Clara Basiana, una de les representants catalanes de l'equip espanyol de natació sincronitzada. En la prova de principis de març es repartiran els tres últims bitllets per ser a la cita olímpica. Rússia, el Brasil, la Xina, Egipte i Austràlia ja tenen assegurada la plaça, i els tres darrers llocs se'ls jugaran cinc seleccions: el Japó, Ucraïna, Espanya, Itàlia i el Canadà. “Si estem bé, hem de passar. No ens volem ni plantejar que podem quedar fora”, assegura Basiana, que considera que l'equip està treballant molt bé, que el grup està adquirint unes dinàmiques molt bones de treball i que s'ha creat un vincle molt fort entre totes. “Els entrenaments són molt àgils”, afegeix la catalana. Prova d'això va ser la primera posició en l'Open de França, la primera posada de llarg del nou exercici que preparen des del setembre. “Era un campionat assequible, però ens ha permès presentar l'exercici davant dels jutges, que sempre et guien i t'avisen de què estàs fent bé i en què has de millorar”, assegura la nedadora del CN Kallípolis Clara Basiana. “Farem un bon paper i sorprendrem amb les nostres noves coreografies”, afegeix Ona Carbonell, que torna a participar en la rutina d'equip després de no fer-ho en el mundial de Kazan per dedicar-se als solos i als duets. La coreografia, inspirada en tocs flamencs, té més dificultat que la que van presentar a Kazan, i s'han afegit diverses figures després dels elements obligatoris que hi afegeixen dificultat. “En el mundial van considerar que ens faltava dificultat. A més, hi hem donat molt caràcter, que és un punt fort nostre i que ens ajuda a diferenciar-nos de les rivals”, conclou.

Un duet esperançador

Un dels atractius de l'Open de França també va ser l'estrena del duet que formen la mateixa Ona Carbonell i Gemma Mengual, que torna a la competició després de retirar-se el 2009. Les dues nadadores catalanes van demostrar la seva vàlua i també es van penjar l'or en la prova disputada a París. “Vaig veure molt bé la Gemma”, assegura Carbonell, que també considera “assequible” ser de les 24 parelles que seran als Jocs en la categoria de duet.

LES FRASES

Confiem que la nostra coreografia és bona i que ens ha de permetre ser als Jocs Olímpics
Clara Basiana
nedadora de l'equip espanyol de sincronitzada
Estic convençuda que farem un bon paper i sorprendrem amb les nostres noves coreografies
Ona Carbonell
nedadora de l'equip espanyol de sincronitzada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)