Natació

Primer peatge: Abu Dhabi

Natació. Belmonte, Villaécija, Arroyo i Gil es juguen el bitllet per al preolímpic d'aigües obertes

El camí fins a Rio serà llarg i costerut per als quatre catalans que pretenen participar en la prova dels 10 quilòmetres en aigües obertes que es disputarà el 15 i el 16 d'agost al Fort Copacabana. En joc tan sols hi ha un bitllet després de dues proves selectives.

La primera selecció es farà demà a Abu Dhabi (Emirats Àrabs), coincidint amb la segona prova de la copa del món. Les catalanes Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta) i Erika Villaécija (CN Sabadell) competiran pels dos bitllets per al preolímpic amb la gallega María Vilas (CN Riveira) i la madrilenya Jimena Pérez (CD Gredos San Diego). Les dues primeres classificades accediran al preolímpic del juny a Setúbal, Portugal. Villaécija és l'única de les quatre nedadores amb experiència olímpica en aigües obertes ja que va competir a Londres.

En categoria masculina, hi haurà tres candidats per a les dues places que s'atorgaran per al preolímpic portuguès amb els mateixos criteris. Els candidats són els catalans Antonio Arroyo (CN Atlètic Barceloneta) i Pol Gil (CN Vallirana) i el canari Raúl Santiago Betancor (CN Metropole). El gran absent serà l'empordanès i campió d'Espanya Héctor Ruiz (CN Mataró), que properament ha de passar per la sala d'operacions per resoldre els problemes cardíacs que l'han deixat fora de la competició els últims mesos. En els últims Jocs Olímpics, l'avui màxim responsable tècnic i cap de l'expedició, el català Kiko Hervás, va ser el representant de la federació espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)