Natació

Selectivitat olímpica

La doble medallista de plata a Londres, Belmonte, encapçala la nòmina de catalans que pretén acreditar la marca mínima per als Jocs de Rio en l'Open Primavera de Sabadell (19-22 de març), on també destaca la bracista Vall

Les instal·lacions de Can Llong del CN Sabadell es convertiran a partir de demà i fins dimarts en una olla plena d'esperances, il·lusions i nervis, on els nedadors escollits confien a convertir els esforços dels últims anys en bitllets olímpics. La majoria d'ells no han fet plans a curt termini perquè el seu futur més immediat depèn de si són capaços d'acreditar les mínimes que els permetin estrenar-se o tornar a l'esdeveniment esportiu més important del planeta. La cita també servirà per buscar les mínimes per al campionat d'Europa de Londres, al maig, i el júnior de Hódmezovásárhely (Hongria), al juliol.

Qui pot tenir l'agenda força més clara és Mireia Belmonte (UCAM), una de les principals esperances de medalla de la delegació catalana i espanyola al Brasil i que a Londres ja va aconseguir dues plates. La badalonina s'ha inscrit en sis proves, i en condicions normals hauria de sortir de la piscina amb cinc passaports per als Jocs (els 1.500 no formen part del programa olímpic femení). Les proves que ha seleccionat són els 200 papallona, els 400 i 800 lliure i els 200 i 400 estils. En les últimes competicions en què ha participat se l'ha vist recuperada de la lesió a l'espatlla que es va fer l'any passat i que la va deixar fora del mundial de Kazan.

La presència catalana a Rio s'hauria de completar amb un mínim de quatre noms més que sembla que també estan en disposició de superar el llistó de les marques necessàries, tot i que hi podria haver alguna sorpresa més.

La nòmina l'encapçala la barcelonina Jessica Vall (CN Sant Andreu), que va assistir a la presentació de l'Open Primavera d'ahir a Sabadell. La bracista aspira a classificar-se pels 100 i els 200 braça, encara que a Can Llong també competirà en els 100 papallona i els 50 braça, en què buscarà la mínima per a l'Europeu. “Els 200 em van millor, però intentaré aconseguir els dos bitllets. He treballat tota la temporada per l'Open, ha de sortir bé. La medalla de bronze del mundial de Kazan em dóna seguretat de saber que en moments de màxima tensió he sabut sortir-me'n”, va explicar.

La vallesana Judit Ignacio (CN Sabadell) és una altra de les candidates a ser a Rio de Janeiro per viure la seva segona aventura olímpica; els 100 i els 200 papallona són la seva especialitat. També buscarà repetir la barcelonina Marina Garcia (CE Mediterrani); la bracista arribarà directament d'Atlanta (Estats Units) després de participar en el campionat universitari amb la Universitat de Califòrnia i, a Sabadell, només s'ha inscrit en la prova dels 200 braça. El barceloní Antonio Arroyo (Atlètic Barceloneta) confia a guanyar-se el debut en uns Jocs en els 1.500 lliure i no descarta els 800. El vallesà Albert Puig (CN Terrassa) va ser un dels responsables directes que l'equip espanyol s'assegurés la plaça olímpica del relleu 4x200 lliure i ara espera mantenir el nivell i ser un dels quatre que l'integraran. Finalment, la jove Africa Zamorano (Sant Andreu) també ha previst un programa carregat (sis proves) i podria certificar més d'una mínima. Després caldrà veure si a part de superar el tall és una de les dues nedadores amb el millor temps.

LA FRASE

He treballat tota la temporada per l'Open, ha de sortir bé. La medalla de Kazan em dóna seguretat
Jessica Vall
nedadora catalana del cn sant andreu

L'estatal de curta culminarà el centenari

El campionat d'Espanya de 25 m (del 16 al 18 de desembre) l'organitzarà el CN Sabadell, segons va comunicar ahir el president de la federació espanyola, Fernando Carpena, i servirà per acomiadar un 2016 en què l'entitat vallesana haurà estat la seu de la major part de les competicions estatals, a part de partits internacionals de les seleccions espanyoles de waterpolo, coincidint amb l'any del centenari. Ahir, el president del CNS, Miquel Torres, va assegurar que “és un honor organitzar una prova com l'Open, en què els nedadors busquen la mínima per als Jocs”. Manolo Ibern, vicepresident de la federació catalana, va voler transmetre força als esportistes perquè obtinguin el màxim nombre de bitllets olímpics. I Carpena va dir que l'objectiu és classificar-se per unes 25 proves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)