Més esport

El castell de Requesens, únic

Curses d'orientació. S'hi van disputar tres curses amb més de 900 participants. Dues de la copa catalana, la de mitja i llarga distància que proclamava els campions de Catalunya i esprint

L'entorn del castell de Requesens va ser l'escenari el cap de setmana passat de tres proves de la copa catalana de curses d'orientació, que organitzava el club Aligots Girona Orientació i que comptava amb alguns dels millors especialistes del país i de la resta de l'Estat, com els internacionals Roger Casal i Ester Gil (Colivenc d'Alacant).

El fred, la pluja i el vent van endurir més una competició que es disputava en un entorn únic però d'alta exigència física i tècnica i sobre un mapa cartografiat fa uns mesos per Rui Antunes i Jose Batista.

Roger Casal (Colivenc), Eloi Martí (Aligots) i Benet Totosaus van ser els tres primers en la prova de llarga distància, amb 349 orientadors en total. El podi femení el van formar Ester Gil (Colivenc), Annabel Valledor i Ona Ràfols (COC). Els campions catalans de la modalitat van ser Eloi Martí i Annabel Valledor.

En la prova de mitja distància i amb 346 participants. Roger Casal (Colivenc), Biel Ràfols (COC) i Tommi Tölkkö van ser els tres primers i Ampa i Ester Gil (Colivenc) van completar el podi femení.

Roger Casal (Colivenc) amb 1h46:36 i Ester Gil (Colivenc) amb 2h09:23 van ser els vencedors absoluts a Requesens sumades les dues proves puntuables per a la copa catalana i Eloi Martí (Aligots) va ser segon elit.

194 corredors van participar en la prova esprint de dissabte a la tarda, que no puntuava per a la copa catalana. Pol Ràfols (COC), Roger Casal (Colivenc) i David Rodríguez (UE Vic) i Ester Gil (Colivenc), Ona Ràfols i Laura Serra van ser els tres primers de la modalitat C1, la més difícil.