Esport i política

L'equip olímpic català

Olimpisme. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rep els olímpics i paralímpics catalans, que suposen un 50% de la delegació del COE

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va destacar ahir el “referent” de superació, esforç, èxit i bones pràctiques que representen els 112 esportistes olímpics catalans que participaran en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio de Janeiro, en una recepció al Palau de la Generalitat, davant dels 90 representants del sector i de federacions, clubs i institucions. Puigdemont va subratllar que són una mostra que la feina ben feta dóna resultats, i que no n'hi ha prou arribant a l'èxit, sinó que cal seguir treballant per millorar: “Com a referents, ens estareu ajudant a fer un país millor i una societat més cohesionada”, amb valors per superar etapes dures.

El secretari d'Esports, Gerard Figueras, per la seva banda, va destacar que els catalans seleccionats representen el 50% dels esportistes dels equips de les federacions espanyoles, cosa que, ha assegurat, no és producte de l'atzar, sinó de l'esforç i talent dels esportistes i el sistema, reconegut al voltant del món i “una estructura d'Estat que cal preservar”.

“Gràcies per creure en la capacitat transformadora de l'esport, i per preservar aquest tresor que projecta el que té de millor nosaltres al món”, va afirmar Figueras, durant l'acte al qual també va assistir el conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva. El titular d'Esports va subratllar que els esportistes olímpics representen el pic d'una piràmide que té la seva base en un ampli sistema esportiu, amb 40.000 instal·lacions, 19.000 esportistes professionals, set centres de tecnificació i un d'alt rendiment, i va afegir que a Catalunya hi ha 1. 200 esportistes becats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)