Esport i política

El Constitucional fa un pas enrere

Política esportiva. A petició de la Generalitat, el TC aixeca parcialment la suspensió de diversos articles de la llei de les professions de l'esport que va impugnar el mes de març passat

Ni de bon tros és una victòria definitiva, però és un pas endavant. Ahir el Tribunal Constitucional (TC) va fer un pas enrere i va aixecar la suspensió de diversos articles de la llei de les professions de l'esport que havia impugnat el mes de març passat.

A petició de la Generalitat de Catalunya, que va personar-se contra el recurs d'inconstitucionalitat promogut pel govern de l'Estat, el TC aixeca la suspensió dels articles 6, 8, 9, 10 i 11. D'aquesta manera, els monitors d'iniciació, dinamitzadors esportius i monitors poliesportius es podran inscriure en el Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (Ropec). També s'hi podran registrar les persones amb formació i experiència contrastada en l'àmbit esportiu i els monitors esportius titulats en un grau professional de dansa. Amb l'aixecament de la suspensió de l'article 11, també es podran certificar les persones amb formació i experiència en l'àmbit del socorrisme aquàtic i això els permetrà inscriure's en el Ropec.

Segons la secretaria general de l'Esport, els procediments telemàtics per dur a terme tots aquests processos estaran a punt el 15 de setembre. Totes aquestes mesures, però, són provisionals fins que s'emeti el recurs definitiu sobre la llei de les professions de l'esport, que continua suspesa –excepte en els articles esmentats– de manera cautelar després del recurs presentat pel govern espanyol.

L'article en què el Tribunal Constitucional no ha fet marxa enrere ha estat l'article 4. D'aquesta manera, la Generalitat no podrà signar convenis ni acords esportius amb altres països de la Unió Europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)