Més esport

L'hora d'assaborir els èxits

Jocs Olímpics. La majoria dels esportistes olímpics catalans van desembarcar ahir al Prat amb Belmonte, Craviotto i les basquetbolistes al capdavant, que ara rebran homenatges abans de descansar

La badalonina Mireia Belmonte, les components de la selecció espanyola de bàsquet femenina, el taekwondista Joel González i el remer Saúl Craviotto, triomfadors a Rio, van acaparar l'atenció entre els esportistes olímpics catalans que ahir van desembarcar a l'aeroport del Prat, on els esperaven familiars, amics i aficionats. És l'hora dels homenatges i del descans després de quatre anys intensos i abans de començar a treballar en un nou cicle olímpic que culminarà a Tòquio.

Les primeres que el van gaudir informalment van ser les badalonines Belmonte i Anna Cruz –plata amb Espanya de bàsquet–, que van ser rebudes per una comitiva encapçalada per l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, i un centenar de conciutadans. Avui seran rebudes oficialment a l'ajuntament a dos quarts de vuit. “Els Jocs no podrien haver anat millor. L'or és un somni complert. Tenir-lo ara a les mans és una cosa especial. Estic molt contenta i agraïda per aquesta rebuda”, va manifestar Belmonte, que hi va afegir que ara la seva il·lusió és “arribar als Jocs Olímpics de Tòquio”, on li agradaria ser la banderera espanyola, encara que abans té reptes importants, com ara el mundial de Budapest de l'any que ve. I, finalment, va valorar la contribució de les dones a l'esport espanyol: “Ja es va veure a Londres que les dones estem al davant en el medaller i és una cosa bastant maca perquè en molts esports encara no som iguals, i no hauria de ser així.” Per la seva banda, la catalana Cruz, autora de la cistella que va donar a Espanya el passi a les semifinals, va reconèixer que “és una medalla de plata amb gust d'or perquè és el màxim a què podíem aspirar”. La seva companya de selecció Sílvia Domínguez va elogiar la feina que es fa a Catalunya amb els esportistes: “L'esport català treballa bé i hi ha un bon planter. Es nota a les seleccions estatals.”

Craviotto, que com Belmonte ha tornat amb dues medalles a la maleta, va explicar que ara mateix el que més desitja és veure la família, descansar i més endavant ja pensarà en Tòquio, on afrontaria els quarts Jocs i competiria per ampliar un palmarès olímpic que ara és de quatre medalles. El remer també serà rebut demà a Lleida de manera oficial.

Valoració molt positiva de la Generalitat

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, va valorar de manera molt positiva l'actuació dels esportistes catalans en els Jocs de Rio de Janeiro. Va destacar que els catalans eren un terç de la delegació estatal i que van participar en vuit de les disset medalles que va guanyar Espanya. Aquests bons resultats, molt semblants als de Londres, demostren, segons Gerard Figueras, que el potencial dels clubs, les federacions i els esportistes de Catalunya es manté gràcies al treball, el talent i l'esforç de tots ells.

El secretari general de l'Esport va destacar que les medalles i els diplomes són, en bona part, fruit del treball que els esportistes fan al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, tot un referent mundial. També va esmentar el bon paper que van fer els entrenadors, els àrbitres i els jutges catalans que van ser presents en els Jocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)