moto gp

pretemporada

Maverick Viñales ho té tot a lloc

Motociclisme. El pilot de Yamaha clou la pretemporada sent el més ràpid i amb el millor ritme

A quatre dècimes de la millor volta mai feta en aquest circuit –1:53.9 de Lorenzo el 2008 amb pneumàtics de qualificació– i amb un ritme d'1:55 baixos-mitjos. Si avui hi hagués programada la cursa inaugural del mundial de Moto GP, Maverick Viñales tindria tots els números per guanyar.

El pilot de Yamaha va tancar ahir la pretemporada de la millor manera, amb velocitat (a Sepang i a Phillip Island també va ser el més ràpid) i, el que és més rellevant, fent un simulacre de 20 voltes –la cursa és a 22– amb dotze girs per sota de l'1:55. Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo van ser els que més a prop van quedar d'ell a una volta, amb l'italià ensenyant un ritme d'1:55 mitjos-alts, més constant que el seu company i el vallesà, que no van fer cap sortida de més de deu voltes seguides.

Márquez i Rossi

L'altra cara de la moneda van ser Marc Márquez i Valentino Rossi. El vigent campió del món va caure tres cops –cinc en els tres dies–, i va quedar sense motos després d'haver iniciat el simulacre –havia fet quatre voltes en 1:55 mitjos abans de caure. En el cas de l'italià, a diferència de dissabte, va perdre el ritme que havia trobat i el seu pas per volta va ser gairebé un segon més lent que Viñales.

El test ha anat molt bé. No he fet una volta perfecta, però estic molt content pel rendiment en distància de cursa